Laatste nieuws

Nog even en het koppelen kan van start

  • 8-1-2013

De tijd vliegt voorbij, zo zitten we nog met zijn allen bij de kerstboom en zo zijn we al weer een week onderweg in januari.

Betekent tevens dat ook voor ons het koppelen van de duiven met rasse schreden dichterbij komt. Zoals het nu staat wordt er op 18 januari gekoppeld. Mocht het streng winter worden of zijn dan zullen we nog een paar weekjes geduld doen. Echter onze hokken zullen niet snel koud worden dus de verwachting is wel dat we volgende week vrijdag los kunnen.

Ja en dan begint ook voor ons het nieuwe seizoen echt op gang te komen. De koppels zijn op papier inmiddels wel samengesteld. Ook dat betekent dat de definitieve selectie heeft plaatsgevonden. We weten nu welke doffers en duivinnen op de resrerve bank plaats zullen moeten nemen. Mogelijk dat een enkeling nog gebruikt kan worden als voedster overigens.

Qua gezondheid en vitaliteit zit het op dit moment absoluut goed met onze duiven. Ze staan er eigelijk op als plaatjes en dat is altijd prettig om te constateren. Ook de rui is zo goed als voltooid, een enkeling misschien een handvol, duiven heeft de laatste pen tot ruim de helft ingegroeid dus dat komt voor alle jonge duiven allemaal nog wel klaar. Gelet op het lange bijlichten in verband met Morlincourt 2012 (later in het seizoen dan normaal) hadden we daar vooraf nog wel enkele twijfel bij maar het blijkt toch allemaal net te kunnen zo.

Nog een dikke week en dan zal de voorraad rui voer ook op zijn. Komt mooi uit want dan kunnen we overschakelen op kweekvoer. We zijn vooralsnog geen voorstander van een all in one mengeling. Natuurlijk vliegen de duiven daar goed op en natuurlijk groeien de jongen daar prima van op en natuurlijk komen ook die duiven door de rui omdat het vaak kwalitatief goede mengelingen zijn. Maar hoe je het ook wend of keert een All in One mengeling, hoe goed samengesteld ook, zal altijd een compromis voer blijven. Lekker makkelijk dat wel maar net niet perfekt. Ach het is maar waar je voor kiest, of iets meer werk om zaken uit te zoeken of voor het gemak. Maar nogmaals, voor alle duidelijkheid, het zal elkaar allemaal niet zo veel uitmaken. Mogelijk scheelt het net die halve meter sneller dan nummer twee!

Terug