Laatste nieuws

De NKD en duiven koppelen

  • 5-1-2013

Het is al weer 5 januari 2013. Iedereen zit bijna weer in het "gareel" van alledag. De feestdagen achter de rug, de familiedrukte achter de rug, de oliebollen achter de kiezen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Tijd voor nieuwe dingen in het nieuwe jaar en voor ons duivenliefhebbers begint het nieuwe jaar meestal met de Noordelijke Kampioenendag in Assen. Vanmiddag zijn we hier als combinatie met zijn drieën naar toe geweest. Weer een aantal bekenden gesproken, contacten onderhouden en hier en daar een afspraak gemaakt. U kent het wel typische bezigheden voor kampioenendagen en beursen eigenlijk.

Morgen komt onze duivenvriend vanuit het Noordhollandse. We hebben ons bereid verklaart om de herintredende liefhebber te adviseren en begeleiden. Een niet altijd eevnoudige opgave maar wel een leuke. Morgen staat de afspraak om de duiven te selecteren en te koppelen.

Rond de veertig duiven zullen we mogen beoordelen en proberen te koppelen aan een juiste partner. De kooien staan opgesteld zodat we in alle rust morgen de keuzes kunnen maken.

Terug