Laatste nieuws

Mini trainingskamp voor de junioren

  • 17-7-2012

Voor de jonge duiven vandaag zowaar een klein trainingskampje. Vanmorgen bij het breken van het dichte wolkendek rond de klok van 9.00 uur zijn ze er uit geweest voor een reguliere training.

Het jonge spul knalde naar buiten om vervolgens een mooi tijdje weg te blijven. Na een uur een groot deel naar binnen geroepen op een twintig tal na die niet op appèl waren. Deze zijn later nagekomen.

Rond de middag alle jonge duiven gepakt en in de mand gedaan voor de 10e trainingsvlucht. Dit keer richting Havelte met een afstand van rond de 30 kilometer. Aldaar de duiven mand voor mand gelost.

Bij thuiskomst bleek de complete koppel reeds in het hok te zitten. Vanavond tijdens het appèl bleken er twee te ontbreken. De ene betreft een jonge duivin welke al eerder in een ander hok heeft gezeten en de andere kunnen we nog niet achterhalen welke het betreft. Kan trouwens heel goed zijn dat deze reeds vanmorgen achterwege is gebleven.

Woensdagavond zullen alle jongen worden voorzien van een chipring en dan hopelijk komende zaterdag een trainingsvlucht met de afdeling mee naar Duiven. Hopelijk werken de weergoden een keer mee zodat we een mooie oefenvlucht mogen krijgen.

Terug