Laatste nieuws

Perfekte Beute dag!

  • 26-2-2012

Dat was nog eens de moeite waard! Zaterdag 25 februari! Een prachtige duivendag voor ons. Vroeg in de middag nog even bezoek gehad van een oude bekende van mij te weten Rien Weijers uit Groesbeek. Rien ken ik al zeer vele jaren vooral via de kontakten via Hans & Evert Jan Eijerkamp. Helaas kon zijn zoon Bas wegens omstandigheden niet meekomen maar het was toch fijn om weer even bij te hebben gepraat.

Rond de klok van 15.00 uur togen we met zijn drieën richting het mooie en gezellige verenigingsgebouw van P.V. de Vredesduif in Noordwolde. Dit keer niet om enkele duiven in te korven voor een nationale vlucht of voor een taartvlucht. Nee dit keer op uitnodiging van Gert Jan Beute, de man waar we al sinds jaar en dag veel en goed contact mee hebben. Ja zelfs al in de jaren dat met name Beute Sr. nog de scepter zwaaide over de vliegploeg in Wilhelminaoord.

Gert Jan had het mooie idee opgevat om een groot aantal liefhebbers uit het hele land en zelfs uit België en Canada uit te nodigen voor zes uurtjes reuze gezellige duivensport. Onder deze liefhebbers enorm veel nationale toppers ook nog eens!

Nou en eerlijk is eerlijk hij is er prima in geslaagd om er een gezellige en ook leerzame middag van te maken. Er werd veel afgekletst over onze mooie hobby. Ervaringen werden uitgewisseld, anekdotes gingen over de tafel, tips en visitekaartjes werden uitgewisseld. Eigenlijk precies zoals het hoort.

En dan nog maar niet eens te spreken over het geweldige stampot buffet en de overheerlijke soepen waaruit we konden en mochten kiezen. Perfekt gegereld daar!

Gert Jan en Klaasje nogmaals dank voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Het was een uniek gebeuren en beslist de moeite waard!

Onze hobby leeft nog volop, mede dankzij dergelijke initiatieven.

Terug