Laatste nieuws

Huilen met de pet op!

  • 10-5-2011

Mooi zijn, ik mag wel zeggen ontzettend mooi zijn de vliegduiven. Voelen zeer goed aan, zitten enorm strak, eten goed, mest uitstekend, dons, maar........het trainen van de duiven is maar zeer matig. Of, een beetje nuanceren, de doffers is redelijk tot goed, de duivinnen is matig tot slecht.

Hoe het kan weet ik niet, ik heb het idee dat de duivinnen niets liever willen dan naar de doffers gaan. Kan ze er ook wat slechter in krijgen dan normaal omdat ze iets langer omhangen op het vlieghok met de doffers.

Duivinnen trekken helemaal niet weg, geen tel geen meter zou ik willen zeggen. Het is rondjes draaien om de keet en vanavond voor het eerst ook een keer of vijf met de hele meute op het huis gaan zitten gek doen. Ja wel gek doen, leven genoeg in de brouwerij maar trainen doe het zelf maar zeggen ze.

Het kan een enorm goed voorteken zijn heb ik wel eens ervaren maar om er nu vrolijk van te worden nee dat niet. We zullen zien wat het gaat betekenen voor komende zaterdag. Stel dat het een fijne uitslag wordt, dan hebben we gelijk weer een reden om minder bezorgd te zijn als ze een keer een weekje minder goed trainen! De tijd zal het leren.

De jonge duiven lijken de slag inmiddels behoorlijk te pakken te hebben. Ze zijn inmiddels een kleine twee weken bijna dagelijks los en het lijkt allemaal vrij goed te gaan zonder aanvallen van de roofvogel en zonder stress dus.

Terug