Laatste nieuws

De drie absolute top duivinnen van dit jaar bij ons op de hokken

  • 26-9-2010

Als je wat wilt moet je de duivinnen gaan spelen.......het zijn voor mij de bijna gedenkwaardige woorden die Evert Jan Eijerkamp tot mij sprak toen wij gezamenlijk aan een heerlijke chinese maaltijd zaten ergens in het oosten van het land.

Als je wat wilt moet je de duivinnen gaan spelen........het zijn de woorden welke mij onderweg naar huis in de auto, na die heerlijke chinese maaltijd, constant door het hoofd hebben gespeeld.

Als we wat willen moeten we de duivinnen gaan spelen........het zijn de woorden die ik tot mijn compagnon Dolf sprak na mijn thuiskomst.

Tja en dan ga je nadenken, hoe richten we het in. Van welk hok gaan we spelen, welke duivinnen kiezen we er voor uit enz. enz. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en gezorgd dat we de zaken voor elkaar kregen met betrekking tot het duivinnenspel. Het hok een beetje aangepast, verwarming bijgeplaatst voor het geval we zeer koude nachten zouden krijgen en uiteindelijk 18 duivinnen uitgezocht die de klus mochten klaren.

Het verhaal is inmiddels bekend, de duivinnen bij ons hebben zich uitermate goed geweerd. Met kopprijzen, afdelingsoverwinningen, teletekstnotering en vooral duivinnen die regelmatig enkele minuten voor de concurrentie uit wisten te vliegen. Kortom een bijzonder geslaagd experiment welke hoogstwaarschijnlijk een vervolg zal krijgen. Ik zeg overigens bewust hoogstwaarschijnlijk want het moet goed in te passen zijn in de dagelijkse werkzaamheden.

Even drie topduivinnen van ons hok nader voorgesteld:

Ten eerste wil ik noemen de NL09-983 "Titania" uit Mr. Branco x Kweekster 439. Een prachtige blauwe duivin welke dit jaar vier eersten, een tweede en twee vijfde wist te winnen. Hiervan twee eersten in de afdeling en een teletekst notering op de NPO vlucht vanaf Signy Signetz.  Kortom een absolute topduivin uit een ongelooflijk goed koppel.

Ten tweede de NL08-757 "Rika" uit Heremans doffer/Prima Vera van Eijerkamp x dochter Porsche Bond eveneens van Eijerkamp. Deze blauwe duivin zette gelijk de toon door een eerste te vliegen op de eerste vlucht vanaf Zutphen, ze was toen tevens de snelste in de afdeling ware het niet dat onze vereniging de eerste vluchten niet op de afdelings uitslag voorkomt vanwege een geschil van de afdeling. Rika wint tot nog toe in de vereniging de volgende uitzonderlijke reeks: 1-2-2-2-2-2-2-2-4-8. Zij zal volgend jaar niet meer gespeeld worden en naar het kweekhok verhuizen.

Als derde wil ik noemen de NL09-807 "Fiesta" uit Lytse Jan van J.&S. Timmermans x een zuivere Verbart via Dick Leeuwerke. Fiesta is een duivin waar je bijna altijd op kunt rekenen. Maar ook kopprijzen pakt! Wat denkt u van de volgende reeks: 1-2-3-3-4-10-10-10.

Het aardige is, van al deze drie duivinnen worden er late jongen aangeboden in de verkoop van late jongen van onze vereniging. Kijk maar eens op www.gps-auctions.nl onder bonnenverkoop.

Terug