Laatste nieuws

Op naar Morlincourt en Heteren

  • 19-8-2008

Donderdagavond inkorven voor nationaal Morlincourt of te wel de derby der junioren. Een hele mond vol voor een vlucht die eigenlijk nergens om gaat en dat is bijzonder jammer. Neemt natuurlijk niet weg dat degene die aan deze vlucht meedoet hem ook graag wil winnen en dat is bij ons uiteraard niet anders!

Dinsdag 19 augustus de jonge duiven welke naar Morlincourt gaan en de late jongen voor de natour nog weggebracht voor een trainingsvlucht  naar Zwolle. Ook nu weer gejaagd door de wind zou ik willen zeggen want de duiven waren in een record tempo terug van het bijna 60 km. lange oefenvluchtje.

Zoals het er nu naar uitziet gaan onze jongen van het trespa hok allemaal mee, dit zullen er 38 stuks zijn. De jongen van het grote hok, 36 in totaal, zullen zeker niet meer meegaan. Hier heeft de selectie al plaatsgevonden en zijn alle nesten verbroken en tevens de vakjes en hoekjes weggehaald. De ruitijd kan hier beginnen.

De oude duivinnen dinsdag voor de derde keer weggehad voor een opleervlucht. In Steenwijk losgelaten en ook allemaal vlot thuis.

Terug