Laatste nieuws

Een mooie vlucht vanaf Pommeroeul

  • 2-8-2008

Eindelijk een keer een mooie vroege lossing. Een dag dat we niet constant naar teletekst hoeven te kijken of er al duiven gelost zijn! Bij een kalme zuid westen wind zijn de duiven gelost om 7.00 uur. De zuid westen wind zal in de loop van de ochtend toenemen tot matig kracht 3 tot 4.

Ik verwacht een snelheid van rond de 1.550 mpm hetgeen op ruim 3 1/2 uur vliegen neerkomt. We zullen afwachten hoe het afloopt maar ik verwacht zeker een veel sneller verloop dan vorige week!

De snelheid ligt toch nog een stukje hoger dan ik had verwacht. Om 10.31 meldt de eerste getekende zich met een snelheid van rond de 1.577 mpm. Het is de NL08-628 welke nu 5 keer prijs vliegt met daarbij al een eerste in de afdeling. Het zal dit keer een 4e zijn in de vereniging. De volgende duiven volgen gestaag, niet supersnel maar wel met grote regelmaat.

In de vereniging beginnen we met 4,5,8,11,13 enz. en totaal 32 van de 80 in de prijzen. Al met al toch een beetje boven verwachting, ik had er niet zo'n hoge pet van op ook al gelet op de omstandigheden in het begin van de week bij ons op de hokken.

De verliezen vallen mij enigszins tegen. Zondagavond nog 4 achterblijvers te noteren namelijk.

Terug