Laatste nieuws

Les 14 Losplaats 3

  • 8-7-2024

Les

Had ik nog zo gehoopt dat het gebeurd zou zijn met de lesjes maar helaas kon de africhtingsvlucht met de afdeling afgelopen zaterdag niet doorgaan. Dus vanmorgen dan toch nog maar een keer zelf met de beestjes op stap.

Ook nu naar losplaats 3 in Frederiksoord waar het bijzonder fijn duivenweer was, zoals ook onderweg en thuis natuurlijk. Mooie bijna Hollandse luchten, lekker briesje zeker niet te warm kortom geen centje pijn.

Thuiskomst

De buurman heeft ze zien arriveren en als we dat op elkaar afstemmen betekent dat ze er precies 15 minuten over gedaan hebben. Dat is behoorlijk netjes.

Een dikke twintig zaten er in het hok en hadden de voerbak leeg en de rest zat op het plat dak dan wel op het hok. Ze schrokken en zijn allemaal afgezet.

Lang verhaal kort, nu nog drie stuks onderweg. Maar die zullen bijna zeker nog wel gaan komen, het is heer vrijwel dagelijks zo namelijk.

Vitesse op vrijdag

En daar was het bericht al. De vitesseduiven inkorven op donderdagavond en als het enigszins kan op vrijdag lossen in Duffel. Blij ben ik er niet mee maar bebrijpen doe ik het natuurlijk wel. Een beetje een misser van de Duivensportbond denk ik. Veel te veel vluchten in één weekend. Maar goed we moeten het er mee doen.

Chipringen

Vanmiddag de jonge duiven maar voorzien van een chipring, ze liggen reeds op de plank.

Terug