Laatste nieuws

Een drukke week voor de boeg

  • 7-7-2024

Bizarre dagen

Het zijn hoogtij dagen voor de duivenliefhebbers en hun atleten. De afgelopen dagen natuurlijk weer volop het gespeculeer van wel of niet doorgaan van de vluchten. Zo werd de jonge duiven trainingsvlucht die afgelopen zaterdag (gisteren) gepland stond afgelast vanwege de verwachte weersomstandigheden die verre van ideaal zouden zijn. En dat is een zeer juiste keuze geweest.

Enige paniek ontstond er daardoor blijkbaar wel want de afdeling had nog geen trainingsvlucht kunnen organiseren voor de jonge garde. Vandaar dat werd besloten om op zaterdag in te korven en op zondag te vliegen. Normaal kan zoiets nooit en nu plotseling wel waren de opmerkingen die ik te horen kreeg. En ja zo is het ook wel een beetje, het verdiende niet de schoonheidsprijs maar het viel goed te begrijpen.

Wat minder goed te begrijpen viel was het idee om de jongen op de zaterdagmiddag in te korven en om 15.00 uur op te laten halen. Dat terwijl er een midfondvlucht onderweg is! Is door ons bijzonder slecht ontvangen en van de 760 jonge duiven die opgegeven waren is er uiteindelijk niet één overgebleven die zaterdag in Oosterwolde de mand is ingegaan, we hebben de container dus noodgedwongen afgebeld. Weer voer voor de afdelings ledenvergadering zullen we maar zeggen.

Morlincourt

Ik schreef het gisteren al, Morlincourt was voor mij ook op het randje. Niet qua afstand maar wel qua omstandigheden. Wat mij betreft veel en veel te laat gelost. Berichten en foto's van onderweg gaven te zien dat het voor oude duiven niet zo slecht was onderweg in de vroege ochtend. Zeker, een enkele bui zouden ze niet kunnen ontwijken maar met wind achter had dat goed gekunt zo was gisteren de opinie aan de bar in ons clubgebouw en ik denk inderdaad dat we beter met een bewolkte hemel kunnen lossen dan met een stormachtige wind. Voor alle duidelijkheid het betrof een oude duiven vlucht!

Gelukkig is hier bij mij de koppel weer compleet en zijn ze zonder verwondingen thuis gekomen. Ook dat had zo maar anders kunnen zijn denk ik dan. Wat voor mij ook weer veel vergoed zijn de twee kopduiven in de afdeling. De plaatsen vier en vijf tegen 6.900 duiven smaken natuurlijk prima.

Wat voor mij persoonlijk erg jammer was is de totale lossing met de afdeling 9,10 en 11. Dat we samen met afdeling 10 gaan hebben we met zijn allen groen licht voor gegeven en is ook onze toekomst. Maar om nu ook samen met afdeling 9 te gaan gaat mij eigenlijk te ver. Ik vind het niet kunnen en ook niet horen. En inderdaad ik weet het, het is dringen geblazen op de lossingsplaatsen. Een schone taak voor onze NPO, de zoektocht naar meer lossingsplaatsen kan beginnen denk ik.

Drukke week

En dan staan we nu zowaar voor een uitdaging. Nog niet eens zozeer wat de eigen duiven betreft maar wel wat de organisatie betreft van het in goede banen lijden van maar liefst drie inkorvingen. Op de donderdag de dagfond en op de vrijdag de laatste vitesse vlucht en de eerste officiële jonge duiven vlucht.

Persoonlijk vind ik twee inkorvingen op één avond geen vrolijk idee, ik weet niet hoe vaak dit in het verleden fout is gegaan. Heb het zelf als afdelingsbestuurder mee moeten maken en dat was geen pretje kan ik u vertellen.  Maar goed we gaan ons best doen en hopelijk gaat het allemaal goed komen.

Terug