Laatste nieuws

Nog geen lossing in Morlincourt, toch gelukt om 13.00 uur. Twee vroege duiven

  • 6-7-2024

Lossing

Ik had eigenlijk een beetje stille hoop en misschien ook wel een heel klein beetje de verwachting dat ze er voor 7.00 uur uit zouden gaan. Het weer is nu nog rustig en de buien zijn zeer beperkt voglens de radar althans.

Je moet er wel wat lef voor hebben maar het had wellicht gekund. Als ik kijk naar onderstaand plaatje van de lossingsplaats, overgenomen van het whatsapp kanaal van afdeling 9, dan is daar niet zoveel mis lijkt mij. Maar als er niet gelost mag worden vanwege de bewolking dan kan het vandaag nog wel even duren denk ik.

Maar ook de inmiddels al weer vele weercams die ik rond half zeven vanmorgen bekeken heb gaven toch beelden die zeer hoopvol voor dat moment waren. 

Wachten dus

We gaan vandaag maar rustig afwachten en ik las dat er uitsluitend gelost mag worden na goedkeuring van het IWB. Allemaal zaken die het er niet eenvoudiger op maken. Gelukkig ben ik geen lossingsverantwoordelijke want dan waren de zaterdagen voor mij denk ik een bron van veel "gehakketak" met degene die groen licht dienen te geven voor een lossing.

Snel

De snelheden lagen hoog gisteravond en vanmorgen vroeg. Zowel van Barcelona als van Cahors zijn er mooie snelheden behaald. Je zult er maar de winnaar van zijn. Prachtig mooi natuurlijk!

Het is dichtgetrokken

Er komen foto's voorbij dat de bewolking toeneemt. En dat is inderdaad precies zoals verwacht dus moeten we nog even geduld doen. Eigenlijk moest men eens weten onder welke omstandigheden tegenwoordig de onvervaren jonge duiven gelapt worden. En hoe is het mogelijk ze komen ook steeds heel netjes naar huis. Het wordt wel heel erg moeilijk zo voor al die vrijwilligers om een convooi duiven te begeleiden naar een verantwoorde lossing. Ik denk hierbij vooral ook aan de lossingscoördinatoren en ook aan de bemensing van het IBW. Ik denk dat ze er bijkans hoofdpijn van krijgen en dat is het allemaal niet waard. Ze zijn met handen en voeten gebonden inmiddels, het lijkt het bedrijfsleven wel!

Zuid west

De wind zal vanmiddag bijzonder krachtig worden zegt men. Bij vlagen een stormachtige zuid westen wind las ik zojuist op een webiste. Ook dat is een onderdeel waar we helemaal niets aan kunnen veranderen maar jammer is het wel. Ik vind persoonlijk zo nu en dan een stevige waaier niet zo erg maar eigenlijk niks mooier en vooral ook eerlijker dan een matige noorden wind. Maar goed het is zoals het is en het zal zeer zeker helemaal niets af doen aan de uiteindelijke winnaar. We moeten het er vandaag mee doen in ieder geval.

Lang gewacht

Wel heel erg lang gewacht vandaag, of dat nu allemaal echt zo noodzakelijk was laat ik maar in het midden, maar de lossing is om 13.00 uur. De wind is inmiddels enorm in kracht toegenomen en dat is bijzonder jammer. Ook nu weer een gezamenlijke lossing met afdeling 9 en 10 en dat vind ik persoonlijk ook bijzonder jammer. Maar goed we doen het er mee en de duiven hebben er geen weet van lijkt mij.

Verwachte aankomsttijd

De snelheden zullen wel weer hoog worden. Heb nog steeds op mijn lijstje staan een snelheid van 2.200 mpm die ik graag met mijn duiven wil bereiken maar denk toch dat ze dat ook vandaag niet zullen aantikken.

Ik ga uit van snelheden rond de 2.000 mpm. Oftewel alles op scherp tussen 16.20 uur en 16.45 uur denk ik

Genieten

Ik hoop dat we met zijn allen kunnen genieten van de aankomsten. Geen idee of ze weer zo mega hoog zitten dan de vorige keren ook al denk ik dat de bewolking daarin spelbreker zal zijn.

Wat een wind! Bizar veel eigenlijk heb nog wel gedacht waarom wordt er met dit weer gelost toen eigenlijk een tweetal minuten later dan verwacht er plots een duif uit het zuiden kwam en gelijktijdig ook uit het noord oosten. De harde wind en het feit dat ze elkaar een beetje tegemoet vlogen heeft me vandaag en dikke tien seconden gekost maar uiteindelijk vielen ze samen op de plank.

Als eerste wordt geklokt om 16.44 uur de NL23-986 "Windy" rechtstreeks H. & E.J. Eijerkamp uit Golddigger x dochter Man O War van Willem de Bruijn en als tweede de NL22-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto ook beiden afkomstig van Eijerkamp (hiermee goed voor haar derde top 5 notering in de afdeling). Snelheid van deze beide dames bedroeg 1.977 mpm.

Het verdere vervolg was redelijk maar niet overdreven. De harde wind zorgde voor grotere gaten in de aankomsten.

In de vereniging is het goed voor het goud en het zilver. Ook in de afdeling Friesland '96 tegen 6.900 duiven twee hele fijne kopduiven met de plaatsen 4 en 5.

Uitslag in de vereniging tegen 312 duiven:

1,2,9,15,26,45,50 enzovoort met totaal 12 van de 20 op de uitslag.

Een prima uitslag waarbij het minstens zo mooi is dat om goed 18.00 uur het klepje weer dicht kon.

Maar waar het mij eigenlijk om gaat zijn de kampioenschappen. En dan mag ik niet mopperen zoals het nu lijkt. In de vereniging midfond onaangewezen kampioen geworden en dat geldt zoals het er nu naar uit ziet ook voor het Samenspel en rayon Frisia Oost. Onwijs blij mee!!!

Terug