Laatste nieuws

Grillige tijden

  • 5-7-2024

Arlon??? nee toch maar Morlincourt!!!

Ik schreef het gisteren al, onderweg naar........... Wat dat betreft zijn de weersvoorspellingen in een nacht tijd niet gewijzigd en wordt het dus geen Arlon maar gaan ze naar Morlincourt. Maar liefst 75 kilometer verder in afstand maar goed een kniesoor die daar naar kijkt.

Jammer dat het zo gaat. Hadden van mij ook best mogen blijven staan tot zondag. Het bijzondere is de ene keer zijn we bijzonder flexibel (en dat is prachtig) en de andere keer helemaal niet (en dat is jammer). Er zijn zo langzamerhand zoveel zaken waar men rekening mee moet gaan houden zodat het er allemaal niet eenvoudiger op wordt. Laat staan van leuker!

Op de foto bij dit stukje tekst nog een mooie herinnering van een vlucht vanaf Morlincourt in 2016. Het waren ook toen jonge duivenvluchten.

Het volgende schreef ik toen op deze website:

Vanuit het noordoosten plots een jong, op een tijdstip waarop we het idee hadden dat het nog een mooie tijdduif zou kunnen zijn gelet op de meldingen. Na een tweetal kleine rondjes valt de NL16-695 uit Chicago Silver (Jan Ganzeveld) x Dolce 08 (Hans & Evert Jan Eijerkamp) op de antenne om geklokt te worden om 14.40 uur,snelheid 1.431,6 mpm. Een paar minuten later gevolgd door nummer twee en drie.

De wind was destijds west zuidwest 3-4 met een half bewolkte hemel.

Jonge duiven

De jonge duiven trainingsvlucht die we vanavond hadden moeten inkorven gaat ook niet door op de zaterdag. Kan ook niet lijkt mij met al dat zeer onervaren grut en vooral die enorme verwachte harde zuidwesten wind. Nu wordt er gestudeerd op de mogelijkheid om ze zaterdag in te korven en zondag te lossen. Van mij mogen ze maar of dat allemaal zuiver is in een afdeling die vanuit principe niet op de zondag vliegt weet ik ook weer niet. Kortom al weer een puzzel te leggen voor de vrijwilligers.

Ik zou zeggen als de zondag dan toch mee doet, korf dan op zondagavond in en ga maandag vliegen. Is ook niet het meest ideale maar het voorkomt op zaterdag ook veel gedoe denk ik. De oude duiven die thuis moeten komen, de klokken die afgeslagen moeten worden, Nederlands Elftal dat geholpen moet worden door support te geven enzovoort enzovoort.......

Kortom het zijn grillige tijden en laten we maar rustig afwachten wat ons voorgeschoteld gaat worden.

Terug