Laatste nieuws

Op reis naar........

  • 4-7-2024

Arlon?

Vanavond 20 duiven ingekorfd voor de laatste midfondvlucht van dit seizoen. Op het programma staat het Belgische Arlon, afstand 372 kilometer voor mijn duiven als ze de rechte lijn naar huis zouden kiezen.

Of het ook daadwerkelijk Arlon wordt weet ik eigenlijk niet. De vooruitzichten zijn niet bijster goed dus het kan maar zo zijn dat ze naar een alternatief lossingsstation gaan rijden. Maar nogmaals ik weet het niet en misschien zie ik het ook wel te negatief en kunnen we zaterdag gewoon lossen in Arlon. Wel denk ik dat er enige lef voor aanwezig moet zijn om zaterdag te lossen maar misschien wordt dat een keer getoond.

Twintig stuks

Voor mij totaal 20 stuks in de mand gegaan. Twaalf duivinnen en acht doffers moeten het maar weer gaan proberen. Op zich vond ik de duiven er vooral thuis prima opstaan. Altijd bijzonder dat ze dan in het clubgebouw eigenlijk niet in de schaduw van zichzelf kunnen staan vergeleken bij de thuissituatie. Maar goed het zeg allemaal helemaal niets weet ik inmiddels ook maar al te goed.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn NL21-205 "Magic Boy", de NL23-931 "Boreen" en de NL23-993 uit zoon Secretariat van Willem de Bruijn x dochter Olympic Hans van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Hopelijk weet ééntje hiervan op tijd thuis te geraken zodat de aangewezen punten ook weer binnengeroeid worden.

Vereniging

In de vereniging door 17 leden totaal 312 duiven ingekorfd. Wat mij betreft nog steeds een mooi aantal duiven.

Veel vragen over de africhting jonge duiven

Vandaag al een handvol appjes en een paar belletjes binnengekregen met de vraag of de africhtingsvlucht van de jonge duiven zaterdag wel door kan gaan.

Kijken we naar de weersvoorspellingen dan lijkt het zeker niet al te best. Nu is het natuurlijk nog maar donderdag maar toch. Persoonlijk heb ik zoiets van las de vlucht maar mooi af en ga desnoods maandagavond nog inkorven voor een trainingsvlucht mocht daar belangstelling voor zijn.

Ik zelf denk er zeer sterk over om ze te laten zitten in ieder geval. Erg laat lossen ben ik geen voorstander van, er mee omrijden ben ik al helemaal geen voorstander van, de harde zuidwesten wind ben ik geen voorstander van en een nacht overstaan ben ik zeker geen voorstander van. Oftewel eigenlijk geen enkele reden om te gaan inkorven.

Morgenvroeg de weersvoorspellingen nog maar eens bekijken.

Terug