Laatste nieuws

Mooie vroege lossing om 7.15 uur in Luyksgestel. Super resultaat

  • 29-6-2024

Lossing

De lossing heeft inmiddels plaatsgevonden om 7.15 uur in Luyksgestel. Toen ik er vanmorgen rond 6.00 uur de duiven ging verzorgen was het al uitstekend weer mag ik wel zeggen. Een mooie zomerse dag krijgen we dacht ik toen nog. Of het een mooie dag gaat worden moeten we natuurlijk nog even afwachten maar een zomerse dag wordt het vrijwel zeker wel.

Snelheid

Dan komt altijd de vraag weer hoe hard gaan ze vandaag. De gemiddelde basis snelheid van de duvien ligt tegenwoordig al behoorlijk hoog en als er dan ook nog op sommige plaatsen wat zuid in de wind zit dan moet het toch al snel richting de 1.400 tot 1.500 mpm gaan of misschien ook nog wel sneller zelfs.

Ik hou het voor vandaag zeer ruim aan, klokken ergens tussen 9.20 uur en 9.40 uur moet kunnen lijkt mij.

Prachtig weer, magnifieke luchten, mooie vroege lossing kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie duivendag van te maken. 

Het ging rap, een minuutje later dan gehoopt kwamen daar de eerste duiven aan. De eerste die zich melde was mijn eerstgetekende NL21-205 "Magic Boy" die toch nog een klein rondje nodig had om te landen. Was het een duivin geweest dan had hij dit waarschijnlijk niet nodig gehad want de volgende duiven waren duivinnen en die suizden in één beweging naar beneden om gelijk op de plank te landen. Maar goed nu geklokt om 9.42 uur met een snelheid van 1.385 mpm.

Drie seconden na de eerste was daar de NL23-993 kleindochter Secretariat van Willem de Bruijn via Hans & Evert Jan Eijerkamp die aantikte en enkele seconden daarna was het de beurt aan de NL22-520 uit Magnifiek (zoon Olympic Hans) x dochter Calisto.

Het verdere verloop was prima te noemen. In een dikke 20 minuten waren alle 20 ingekorfde duiven weer veilig terug op hun hok.

In de vereniging zal het 1,2,3,5 en 7 worden. Ook in rayon- en samenspelverband een prima uitslag zoals het nu lijkt.

Uitslag in de vereniging tegen 284 duiven:

1,2,3,5,13,22,25,29 enzovoort met totaal 16 van de 20 op de uitslag. Ik ben er ontzettend blij mee!

Terug