Laatste nieuws

Les 11 Losplaats 3 en ingekorfd voor Luyksgestel

  • 28-6-2024

Les 11

Gelukkig weer een beetje frissigheid in het weer. Mooie luchten, behoorlijk windje en dus niet te warm voor mij alle ingrediënten aanwezig om de jonge duiven nog een keer een trainingsvluchtje te geven.

Ook nu naar Frederiksoord waar ik ze in twee groepen heb losgelaten rond de klok van 13.30 uur met een tussenpoos voor groep twee van een dikke 6 minuten.

De eerste groep zet gelijk richting de goede hoek af, in de verte zie ik ze echter helemaal bijdraaien en vliegen ze weer over mij heen de totaal verkeerde kant uit. Al met al heeft dat een minuut of vijf geduurd voordat ze wederom over mij heen vlogen met een grote snelheid want ze hadden immers van de wind af. Dit keer gingen ze door en heb ik ze niet weer gezien. Nog een paar minuten gewacht en toen de tweede groep gelost. Ook daar hetzelfde liedje met dien verstande dat ik ze niet weer terug heb zien komen om de goede kant uit te vliegen.

Thuiskomst

Bij mijn thuiskomst zaten op een stuk of vijf na alles al weer in het hok, de voerbak leeg en ook de laatsten kon ik vrij snel binnenroepen. Oftewel weer goed afgelopen.

Vandaag overigens van meedere kanten slechte verhalen gehoord over jonge duiven die nog onderweg zijn. Altijd jammer en ik denk dan ook dat het veel te druk is in de lucht met al die koppeltjes duiven die voor een trainingsvlucht onderweg zijn. Hopelijk komen die duiven morgen goed na.

Luyksgestel

Vanavond 20 duiven ingekorfd voor de vitesse vlucht vanaf Luyksgestel, afstand naar Donkerbroek ongeveer 204 kilometer. Twaalf duivinnen en acht doffers moeten de klus voor mij proberen te klaren.

Op zich stonden ze er wel netjes op, niet overdreven maar wat mij betreft wel oké. Dit geldt in ieder geval voor de duivinnen, de doffers vond ik in de hand iets minder mooi en goed.

De drie aangewezen duiven deze week de NL21-205 "Magic Boy", de NL23-931 "Boreen" en de NL22-494 "Iris". Hopelijk weten ze op tijd het hok te bereiken om de aangewezen puntjes binnen te roeien.

Vereniging

In de vereniging door 17 leden totaal 284 duiven ingekorfd. De aantallen beginnen langzaam aan te dalen.

Morgen maar vlug terug.

Terug