Laatste nieuws

Mooi op tijd er uit! Lossing om 7.30 uur. Bammm!!!

  • 23-6-2024

Los

Hoeveel te anders kan het zijn. Gisteren geen schijn van kans en vandaag om 7.30 uur gaat er gelost worden. De wind zal hoofdzakelijk west tot noord west gaan worden en dat is een groot verschil met gisteren toen ze windje achter zouden hebben gehad.

Snelheid

Ik vind het moeilijk inschatten hoe hoog de snelheden zullen zijn vandaag. Ik ga op dit moment uit van rond de 1.350 mpm. Dat zou dus betekenen dat ze om 13.20 uur in Donkerbroek moeten zijn. Maar goed de snelheden liggen tegenwoordig hoog dus het kan ook zo maar een half uur eerder zijn. Opletten dus! Ergens tussen 12.40 uur en 13.20 uur moet het toch lukken lijkt mij.

Genieten

Snel of niet snel, zaterdag of zondag, de duiven hebben er geen weet van denk ik maar wij als melkers moeten toch maar proberen om van de aankomsten te gaan genieten dit ondanks dat de vlucht gedevalueerd is door het niet meespelen van de principiële liefhebbers en dat is altijd jammer.

Nogmaals geniet van de aankomsten!!

Ik zag haar nog net aankomen, wetende dat er geklokt moest worden voor 13.06 uur was ik nog even naar voren gelopen om voor het huis het luchtruim af te turen. En ja waarachtig zie ik daar een duif aan komen suizen die de vleugels bij elkaar gooit en naar beneden duikt. Ik kon zo snel niet van voor het huis naar achter het huis komen of ze zat al op de klep en was ook geklokt. Dat was schrikken!!!! 13.02 uur gaf de klok aan. Dat moet een vroege zijn was wat er gelijk door mij heen schoot.

Het is de jaarling duiven NL23-931 "Boreen" (2e getekende) uit de samenkweek met Hans & Evert Jan Eijerkamp Bor x mijn eigen Ireen. Wat toch een bijzondere gewaarwording!!

Het duurde maar liefst 13 minuten voordat nummer twee en drie zich melden. En dat waren "Iris" en "Subliem". Overigens ook zeker geen late duiven.

Als er geen "vergeten" meldingen zijn dan lijkt het een overwinning in groot verband te worden. De snelste van afdeling 9, 10 & 11 namelijk en dat zijn 30.303 duiven. Hiervoor houden we vooralsnog een slag om de arm, eerst alle verenigingen maar laten insturen bij compuclub vanavond.

Het verdere verloop was redelijk tot goed en het mooie is dat het klepje inmiddels dicht zit. Alles weer thuis.

Uitslag in de vereniging tegen 391 duiven:

1,7,8,13,19,25,30 enzovoort met totaal 15 van de 20 op de uitslag

Terug