Laatste nieuws

Les 9 Losplaats 4 en ingekorfd voor Chalons en Champagne

  • 20-6-2024

Toch maar

Ik was het zeker niet van plan, maar het weer was van dien aard dat ik het toch niet kon laten om de jonge duiven wederom een stukje weg te brengen. Zoiets van haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt ging er door mij heen vanmorgen. Kortom de duiven dus wederom in de mand gedaan en ook nu naar Havelte gereden.

Prachtig weer

De lucht was mooi, temperatuur liep al mooi op en de wind voor de verandering een keer uit het oosten. Gelost om 11.30 uur en bij mijn thuiskomst zaten er 11 van de 39 in het hok. Een kwartier later komt er een koppel van tegen de 100 stuks aan zeilen waaruit ik een groot aantal naar beneden fluit.

Lang verhaal kort, op 1 na zitten ze allemaal weer in het hok. Opvallend was de enorme dorst!

Op reis naar Chalons de Champagne

Vanavond 20 stuks ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf Chalons en Champagne. Een midfondvlucht die we in het verleden ook wel als eendaagse fondvlucht vlogen overigens. Afstand naar de thuishokken rond de 471 kilometer.

Twaalf duivinnen en acht doffers moeten het maar gaan proberen. Kon wel eens drie nachten mand worden denk ik, de vooruitzichten zijn nogal twijfelachtig. Laten we ons vasthouden aan het feit dat het weer momenteel enorm grillig is en nog voor geen halve dag te voorspellen valt.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL23-931 uit Bor x Ireen en de NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur. Een doffer en twee duivinnen. Laten we hopen dat ze tijdig genoeg arriveren om de aangewezen puntjes binnen te harken.

Vereniging

In de vereniging door 18 leden 391 duiven ingekorfd. Nog steeds een mooi aantal duiven derhalve.

Terug