Laatste nieuws

Les 8 Losplaats 4

  • 19-6-2024

Losplaats 4

Vandaag zoals gepland wederom met het jonge spul op pad. Het werd het achtste loopje en dit keer vanaf een nieuwe losplaats voor de jonkies. Losplaats 4 betekent hier Halvelte, afstand door de lucht naar huis 28,1 kilometer.

Prachtige weer, geweldige zicht en alleen met 14 graden om 10.00 uur wel wat aan de frisse kant maar natuurlijk prima voor de duiven. 

Geen duif te zien

Onderweg, zowel heen als terug, heb ik geen duif gezien. Heb er speciaal op gelet maar een stille lucht wat dat betreft. Ik had anders verwacht, mooi weer dus veel liefhebbers op pad met de jongen. Zal ook wel zo zijn maar wellicht op andere plaatsen dan waar ik was.

Thuiskomst

Bij mijn thuiskomst zaten er 25 stuks in het hok en de rest draaide rond of zat bij de buren op het huis. En in dat geval is het zowaar nog een hele klus om de laatsten binnen te krijgen. Dat duurt zo maar enkele uren zelfs. Feit is wel dat de koppel compleet is zodat we wederom een lesje gehad hebben. Een lesje waarin? ik weet het niet, misschien is alleen Shell blij met onze activiteiten door regelmatig met duiven te rijden. Of het zin heeft? Geen idee.

Mogelijk vrijdag

Heel misschien, waarschijnlijk niet trouwens, ga ik vrijdag nogmaals naar Havelte. Meest waarschijnlijke is dat ik het volgende week weer op pak. Ik lig nu nog steeds een dikke week voor op mijn eigen schema dus geen reden om te panikeren.

Terug