Laatste nieuws

Les 7 Losplaats 3

  • 17-6-2024

Prachtig weer

Vanmorgen werkelijk ideaal weer om de jongen nog weer een ritje te geven voor een training. Dus de koppel gepakt en wederom richting Frederiksoord gereden.

Na een vijftal minuten gewacht te hebben de duiven gelost waarna ze hoog wegtrokken.

Bij mijn thuiskomst zaten er 30 stuks reeds in het hok en die hadden de paar handjes voer welke in de voerbak lagen reeds opgepeuzeld. De overige 9 stuks zaten bij de buurman op het huis, een aangeleerd gedrag dat makkelijker blijkt aan te leren dan af te leren!

Magistraal

Ik heb er nog niet zoveel over uitgewijd maar wat mij afgelopen zaterdag is overkomen bezorgd mij zelfs nu bij het typen van dit stukje tekst wederom kippenvel! De "kreet" geniet van de aankomsten is er eentje welke volgens mij bij mij uit de koker komt. Althans sinds de jaren dat ik het gebruik op mijn website zie ik het ook met regelmaat elders opduiken.

Geniet van de aankomsten en dat probeer ik echt altijd te doen. Lukt niet altijd want soms vallen ze zo uit het niets op de plank of kijk ik links dan komen ze vanaf rechts bij wijze van spreken.

Afgelopen zaterdag een werkelijk stormachtige wind. Er werden zeer hoge snelheden verwacht en ik hoopte eigenlijk de kaap van 2.200 mpm te overstijgen. Zover is het niet gekomen helaas maar de snelheden waren wel extreem hoog.

Ik had eigenlijk al duiven verwacht en zag ook helemaal niets vliegen. Dat bracht mij op de gedachte van zouden ze zo enorm hoog zitten dat ze gewoon over mij heen stuiven.

Oftewel ik mijn hoofd in de nek, met de rechthand steunend tegen mijn hok om niet uit evenwicht te geraken. En wat ik toen zag bezorgd mij nog de kriebels. Hemels hoog, ik zou niet weten hoe hoog in meters gerekend, maar allemachtig hoog zag ik tegen een witte schapenwolk twee stipjes. Ik kon er absoluut geen duiven in zien maar een paar tellen later zag ik beweging daar boven in de hemel. En toen begon ik toch echt te geloven dat het duiven waren. Ze kwamen behoorlijk snel naar beneden met zijn tweeën tot op een hoogte dat ik wel zeker wist dat het duiven waren. 

De vleugels werden samengegooid en ze suizden werdelijk naar beneden om in één keer op de valplank te klappen. Ik stond het met open mond te aanschouwen zonder te fluiten, zonder te roepen........het was ook echt niet nodig, maar ik had het ook niet gekund denk ik.

Inmiddels 51 jaar duivenliefhebber, en in die 51 jaar zo ongelooflijk veel duiven thuis zien komen. Het zullen er enkele tienduizenden zijn zelfs. Ook wel aankomsten welke mij nu ook nog steeds helder voor ogen staan maar wat ik afgelopen zaterdag meemaakte zal ik nooit maar dan ook nooit meer vergeten. Allemachtig prachtig!!!

Nu waren het ook nog eens twee mooie tijdduiven maar eerlijk is eerlijk ook al hadden ze beiden een minuut later gezeten ook dan had ik van deze aankomsten genoten. Eigenlijk overtreft dit alles!

Terug