Laatste nieuws

Gaat wel loslopen, maar eerst nog in de wachtstand. Gelost om 10.30 uur. Goud en Zilver

  • 15-6-2024

Wisselvallig

Het weer is zo langzamerhand wel een veel besproken onderwerp. Iedereen heeft het er over, waar blijft de zomer, of wat is het nat! Ja en zo is het ook niet anders bij de duivenmelkers. Het opleren van de jonge duiven gebeurd tegenwoordig al tussen de buien door of misschien moet ook wel zeggen dwars door de buien heen. Daar dachten we een vijftal jaren geleden wel anders over. Moest het toch zeker droog zijn, blauwe plekken aan de hemel, wat (schapen)wolkjes, niet te hard waaien. Dachten we er nog maar zo over, hoefden we ook niet meer met de jonge duiven op pad!

Duffel

Het is nog even wachten maar ik verwacht zeker een lossing in Duffel en eigenlijk ook wel voor de fondliefhebbers in Langres. Ze zullen het niet droog houden maar de enorme zuidwesten wind zal hun naar huis blazen.

Zuid west

We zullen het er mee moeten doen, en waarschijnlijk is het vandaag ook onze redding om te kunnen lossen, maar mooi is anders. De hokken in goede doen zullen er geen werk van hebben. De hokken die het nog niet op de rit hebben konden het er wel eens extra lastig mee hebben. Die kunnen hun niet snel genoeg op de juiste wijze oriënteren en knallen in grote getale door.

Nu wil ik wel heel graag een keer een vlucht winnen met een snelheid van rond de 2.200 mpm maar die hoge snelheden gaan het nu ook weer niet worden lijkt mij. Het zal wel ergens tussen de 1.700 en 1.800 mpm gaan worden voor de eerste duiven.

Wachten

Eerst wachten op verdere opklaringen zodat er gelost kan worden.

Gelost

Inmiddels zijn de duiven in Duffel gelost om 10.30 uur. Die zullen met een rotgang naar huis waaien lijkt mij. Wel de nodige buien voor de kiezen denk ik maar daar zullen de oude duiven niet veel om geven met windje achter.

Hoe laat komen ze Henk, kreeg de vraag al m.b.t. de fondvlucht Langres vanmorgen maar nu ook van Duffel. Ik vind het enorm lastig om daar een nauwkeurige schatting van te maken. Vanmorgen zaten de Belgen al tegen de 2.200 mpm aan. Ik schreef het hierboven ook al als wens nog eens een vlucht te winnen met een snelheid van 2.200 mpm of meer.

Ik denk zelf dat ze daar niet aan toe komen maar de 2.000 mpm vanaf Duffel met zuidwest moet toch lukken verwacht ik. Wat mij betreft klokken tussen 12.20 uur en 12.40 uur.

Genieten

Ondanks de enorme wind en de talrijke buien moeten we toch maar proberen te genieten van de aankomsten. Piep ze!!!

Allemachtig wat prachtig! Hoog, ja niet een beetje hoog maar ontzettend hoog, ontdekte ik vanuit het zuidoosten twee duiven die de vleugels in één keer bijelkaar gooien en in een duikvlucht werkelijk op de valplank "klappen". Kloktijd 12.23 uur en dat betekent een snelheid van 2.155 mpm.

Als eerste tikt aan de NL20-765 "Mystiek" welke drie seconden later gevolgd wordt door de NL23-931 mijn tweede getekende uit Bor x Ireen.  Een kleine halve minuut later is het de NL23-227 uit Magic Boy x kleindochter Flush en Gucci Grizzle van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Het verdere vervolg is ook prima, binnen 19 minuten alle 20 weer veilig en zonder beschadigingen terug op het hok.

Zoals het nu lijkt is het goud en zilver in de vereniging en tevens twee mooi top tien noteringen in de afdeling. Erg blij mee!

Uitslag in de vereniging tegen 316 duiven:

1,2,5,17,18,26,40 enzovoort met totaal 17 van de 20 op de uitslag

Kortom een mooi resultaat met zoals het nu lijkt in de afdeling Friesland `96 tegen 8.520 duiven te beginnen met 6,8,13 met totaal 19 van de 20 op de uitslag.

In Samenspel E1 tegen 1.103 duiven:

1,2,4,21,23,49 enzovoort met totaal 20 van de 20 op de uitslag. Oftewel zowaar een clean sweep!

In rayon Frisia Oost tegen 784 duiven:

1,2,5,21,23 enzovoort met totaal 18 van de 20 op de uitslag.

Terug