Laatste nieuws

Les 6 Losplaats 3 en ingekorfd voor Duffel

  • 14-6-2024

Westerbutenweg

Vanmorgen, ondanks dat het niet honderd procent mooi weer was, toch de jongen maar gepakt en in de mand gedaan voor hun zesde trainingsvluchtje. Na drie keer op 10 kilometer te zijn geweest nu naar het volgende station. Losplaats 3 is voor mij de Westerbutenweg in Frederiksoord en dat betekent 23 kilometer. Prachtig mooi op de ruimte, geen obstakels kortom ideaal om duiven te lossen.

Daar gelost om 10.35 uur bij een behoorlijk dichte bewolking maar een uitstekend zicht. Temperatuur 16 graden waarbij er wel sprake was van een pittige zuidwesten wind.

Bij thuiskomst draaide de koppel al boven het huis rond en zaten er zelfs ook al een zevental binnen. Het heeft wel even geduurd voordat de laatsten binnenwaren want ze vlogen nog volop rond maar uiteindelijk kon het klepje toch dicht.

Gisteren vreemde dag

Gisteren werd er ingekorfd voor de eerste dagfondvlucht van dit seizoen. Sinds jaar en dag zit ik achter de computer om alles voor elkaar te maken. Op zich prima en verder ook niks mis mee maar ik merkte steeds meer en meer dat de kwetsbaarheid mij een beetje "angstig" maakte.

Dus toch maar de koe bij de horens gevat en een paar leden zover gekregen dat ze inmiddels het computerwerk ook beheersen. Het is allemaal echt niet moeilijk maar het is ook allemaal niet even logisch zullen we maar zeggen. Het zijn toch wel sterk verouderde technieken waar we zo langzamerhand mee te maken hebben.

Kortom gisteren maar besloten om de deuren van het gebouw een keer niet te openen en het over te laten aan anderen. Ik hoefde zelf immers niet in te korven. Natuurlijk wilde ik nog wel even een kijkje nemen ook al was het vooral maar dat ik er met plezier naar toe ga en de gehaktballen heerlijk smaken!

Bij mijn aankomst zaten de duiven al in de mand en was het computerwerk allemaal gedaan. Hartstikke fijn dus! Erg blij mee, zeg maar gerust reuze blij mee!

Vanavond ingekorfd voor Duffel

Vanavond zijn er 20 duiven op reis gestuurd worden naar Duffel, afstand 247 kilometer naar de thuishokken in Donkerbroek. Twaalf duivinnen en dus acht doffers moet het voor mij maar gaan proberen.

Ik moet zeggen de duivinnen trainen werkelijk SUBLIEM. Zeldzaam zo als die te keer gaan in het luchtruim. We hebben op dat gebied al heel wat meegemaakt hier maar zoals ze momenteel vliegen is werkelijk outstanding. Nu weet ik als geen ander dat het helemaal niets zegt over de resulaten die er geleverd zullen gaan worden.  Oftewel dat moeten we maar mooi afwachten.

De doffers daarentegen maken er maar bitter weinig van. Het wordt allemaal niet minder maar kan in de verste verte niet in de schaduw staan van hetgeen de dames laten zien.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", NL23-931 uit Bor x Ireen oftewel samenkweek Hans & Evert Jan Eijerkamp en de derde getekende de NL22-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto ook vanaf de Eijerkamp hokken in Brummen.

Vereniging

In de club door 18 leden totaal 316 duiven ingekorfd. Nog een mooi aantal lijkt mij vooral ook rekening houdend met de start van de dagfond en ook van de overnachtspelers.

Morgen maar vlug terug!

Terug