Laatste nieuws

Les 5 Losplaats 2

  • 12-6-2024

Training bij huis

Vanmorgen na de training van de oude duiven de jonge duiven gelijk maar naar buiten gestuurd. Of beter ze knalden er zelf uit om vervolgens een uur uit zicht te blijven. Na een klein uur kwam 3/4 van de koppel terug. Het laatste kwart is een uur en 20 minuten uit beeld geweest.

Het binnenlopen verliep redelijk maar nog niet rap genoeg. Ze krijgen hier ook volop te eten en dat heeft er natuurlijk ook mee te maken.

In de mand

Na de middag de koppel maar weer gepakt en voor het volgende ritje naar Boyl gegaan. Mooie luchten, mogelijk een klein buitje onderweg volgens buienradar, maar voor de rest geen centje pijn. De duiven maar weer in twee koppeltjes gelost. Een koppel van 18 stuks en een koppel van 20 stuks.

Thuiskomst

Toen ik weer thuis aankwam zag ik al een koppel boven het huis draaien. Toen ik uit de auto stapte kwam daar gelijk ook de tweede koppel bij. Dus mooi weer compleet. Dit keer mooi vlot naar binnen zodat het klepje dicht kon. 

Les 6

De volgende les zal zijn vanaf losplaats 3 oftewel Frederiksoord. Het is wel meer dan een verdubbeling van de te vliegen afstand maar dat lijkt mij niet zo'n probleem. Maar eens kijken of we het deze week dan wel volgende week weer verder oppakken.

Onzin

Voor u als trouwe lezer, en dat zijn er nogal wat zag ik in de statistieken van mijn website, zijn deze stukjes tekst natuurlijk niets zeggend. Ik schrijf dan ook meer voor mijzelf weg zodat ik voor de toekomst ook ergens op kan terugvallen. Oftewel stoor u er niet aan, maar snel overslaan. Er komt vanzelf weer nieuwe tekst!

Terug