Laatste nieuws

Les 4 Losplaats 2

  • 11-6-2024

En weer door

Ja en weer door, zo is het wel natuurlijk. We kunnen wel wachten op zomer maar dat kon nog wel eens een paar dagen duren. Dus dan maar tussen de buien door een loopje maken.

Vanmorgen de jongen eerst een paar uren buiten gevlogen en ze daarna binnengeroepen. Vervolgens nog een dik uur gewacht en ze in de mand gedaan voor hun vierde trainingsvluchtje.

Gelet op hoe ze de vorige keer afkwamen maar weer naar losplaats 2 oftewel Boyl. Tien kilometer door de lucht dus. Hoge bewolking, behoorlijk harde wind en mogelijk een heel klein buitje onderweg.

In twee groepen

Onderweg bedacht ik om ze in twee groepen los te laten. Noem het maar een beetje risicospreiding. Voor mij betekent dat dus een koppeltje van 20 en een koppeltje van 19 duiven.

De eeste twee mandjes gelost en die vertrokken met mooie snelheid de goede kant uit, ik heb ze ook niet weer zien gaan. Heb daarna vijf minuten gewacht en vervolgens de andere twee mandjes losgelaten. Die gingen eveneens de juiste kant uit en waren snel uit zicht.

Onderweg

Vorige week nog volop regen en zelfs hagel onderweg gehad, nu gelukkig de ruitenwissers niet aan gehad. Dat was al een stuk aangenamer in ieder geval.

Thuiskomst

Bij mijn thuiskomst nog geen duif te bekennen. Eerst de manden uit de auto gehaald en opgeborgen en vervolgens naar binnen gelopen voor een kop thee. Ik was nog niet binnen of daar kwam een grote koppel duiven aansuizen. Een grote koppel zeg ik want ze waren zowaar weer bij elkaar gekomen ergens onderweg.

Een keer fluiten en het handeltje zat ook weer binnen. Mooi vlot zo en dat is eigenlijk ook zoals ik het graag wil zien. Kortom les vier achter de rug. Ga proberen er deze week nog les vijf aan vast te knopen.

Overigens ben ik ook dan van plan om nog een keer naar losplaats twee te gaan. Daarna zal het losplaats drie worden en dat betekent voor mijn duiven Frederiksoord. Oftewel 23 kilometer.

Terug