Laatste nieuws

Ho maar, ho maar

  • 10-6-2024

Nat

Zo zit je werkelijk de hele dag in de regen. Niet normaal wat er vandaag al weer gevallen is. Daarbij ook nog eens koud en bij vlagen een behoorlijke wind ook nog.

Mijn regenmeter, zie foto, gaf vanavond om 18.00 uur al weer 22 milimeter water aan. Het lijkt maar niet te stoppen. Het maisland achter huis vertoond al weer het beeld met geulen vol water. Niet bepaald iets om vrolijk van te worden.

Training

De training van de oude duiven viel zowaar deels in het water. In de dik drie kwartier dat het hier zowaar droog was hebben de duivinnen nog even lekker kunnen vliegen. Ze konden net op tijd weer naar binnen alvorens het weer dik begon te regenen. En die regen heeft tot nog toe ook niet weer opgehouden.

De doffers daarom maar lekker laten zitten. Zeker ook met deze harde wind en de kou wil ik hun dat niet aan doen. Ze worden er volgens mij nooit beter van in ieder geval.

Voliere

De ren achter het hok stond zowaar behoorlijk vol water. Ik had de mestlades gisteren net geleegd en dat is een geluk bij een ongeluk. Heb het water er zojuist maar wel even uitgeveegd maar als het niet verandert kan ik dit kunstje morgenochtend weer herhalen. 

Ook in het hok jaagt de regen onder de nokvorsten door naar binnen. Zelden meegemaakt in juni. Ik kan het mij niet herinneren in ieder geval.

Terug