Laatste nieuws

Rethel gelost om 7.15 uur, matig verloop

  • 8-6-2024

Wat een verschil

Vanmorgen niet al te vroeg opgestaan. De klok gaf 7.00 uur aan toen ik buiten stond en een strakblauwe hemel kon aanschouwen. De verduistering opgeheven bij de jongen en op mijn gemak de hokken gepoetst en de duiven verder verzorgd. Het was tegen 8.00 uur toen ik het hok uit kwam voor schoon drinkwater en wat schetst mijn verbazing een bijna compleet bewolkte lucht!

Oftewel in een uur tijd van strak blauw tot bijna egaal grijs. De foto bij deze tekst is gemaakt om 8.00 uur exact, ik hoorde op de achtergrond de kerkklokken luiden namelijk.

Mooi op tijd 

Gelukkig zijn de duiven in Rethel al om 7.15 uur gelost. Dat is wennen! Zal zelfs voor de duiven ook wennen zijn denk ik. De wind is hoofdzakelijk zuid west en matig in kracht. Zal dus een snel loopje worden en dat is ook al af te lezen uit de aankomsttijden van de overnacht vlucht Ruffec. Enorm vroeg al geklokt maar toch loopt het allemaal nog niet zo rap is mijn idee.

Verwachte snelheden

Desalniettemin zal de snelheid toch vast boven de 1.600 mpm uitkomen denk ik. Ik hou rekening met een snelheid van rond de 1.650 mpm. Dat betekent ergens klokken tussen 11.20 uur en 11.40 uur.

Genieten

 

Hoe snel ze ook zullen gaan, probeer in ieder geval te genieten van de aankomsten vandaag.

Het duurde mij al te lang dus was even met de jonge duiven in "gesprek" door het openstaande raam oftewel ik stond met het gezicht naar het hok toe toen ik de eerste hoorde vallen op de plank. Het was de NL23-931 dochter Bor x Ireen uit samenkweek met Hans & Evert Jan Eijerkamp dus. Snelheid van haar bedroeg 1.577,6 mpm.

Vervolgens maar liefst zes minuten wachten op nummer twee en dat was een jaarling doffer NL23-891 uit Posseidon van Hans & Evert Jan Eijerkamp x halfzus van Murphy's Law van Willem de Bruijn.

Het verdere verloop is uitermate pover vind ik. Totaal anders dan ik me had voorgesteld qua verloop althans. De eerste beide duiven hebben mij wel in positieve zin verrast door het feit dat ze zich netjes op de uitslag klasseren.

Opvallend ook nog eens, alle drie de getekende duiven ver na de prijsduiven thuis. Kortom weinig reden tot grote vreugde hier.

Positief, dat dan weer wel, om goed 14.00 uur kon het klepje dicht en zijn ze allemaal weer present.

De overwinning gaat naar Sjaak de Bie. Een prachtig mooie vroege duif ook in de afdeling top tien. Van harte gefeliciteerd Sjaak!

 

Uitslag in de vereniging tegen 423 duiven:

3,9,17,28,33 enzovoort met totaal 11 van de 20 op de uitslag.

Terug