Laatste nieuws

Rethel op het programma

  • 6-6-2024

Ingekorfd

Vanavond precies 20 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf Rethel, afstand 409 kilometer als ze de kortste weg naar huis nemen althans.

Twaalf duivinnen en acht doffers mogen de eer voor mij hoog proberen te houden. Of ze daartoe in staat zijn weet ik niet maar ik was in ieder geval niet ontevreden over hoe ze er op stonden bij het inkorven.

Herinneringen

Ik heb overigens bijzonder goede herinneringen aan Rethel. Heb ze daarom vanmiddag ook nog maar even toegesproken dat ik dat ook dolgraag zo wil blijven houden. Oftewel rap naar huis en kom op tijd!

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL22-520 uit Magnifiek welke een zoon van Olympic Hans is en de NL22-507 uit Magnifiek x dochter Calisto oftewel een volle broer van de tweede getekende. Alle drie moeten in staat zijn een plaats op de uitslag te bemachtigen.

Hopelijk weet één van hen tijdig het hok te bereiken om zo ook iets te betekenen voor het aangewezen kampioenschap.

Vereniging

In de club door 18 leden totaal 423 duiven ingekorfd. Een bijzonder mooi aantal en we behoren hiermee tot de verenigingen in de afdeling die tot de grootste inkorvers gerekend mogen worden. Niet dat dat een grote eer is maar het geeft wel aan dat de deelname bij mij in de club tot nog toe prima is.

Terug