Laatste nieuws

Les 2 Losplaats 1

  • 5-6-2024

Hollandse luchten

Tjonge wat een prachtige luchten zijn er momenteel te zien. Hollandse luchten noemen we dat volgens mij met veel blauw en mooie witte schapenwolkjes.

Les 2

Nu was ik het al van plan maar met dit mooie weer zeker doorzetten en dus de jongen wederom in de mand gestoken. Nu nog maar een keer op dik 3 kilometer. Zelfde plaats van handelen dan gisteren. Bij het loslaten gingen ze na een rondje hoog de verkeerde kant uit om een tijdje later weer over de losplaats te komen en hoog de goede richting uit te gaan.

Thuiskomst

Bij thuiskomst niets te bekennen. De manden uit de auto weer in de opbergkast gedaan en vervolgens achter het huis gaan zitten wachten. Na een dikke tien minuten zag ik plots twee duiven in de spoetnik zitten in plaats van die ene met het gebroken pootje welke niet meegeweest is.

Ik kijken en zit me warempel de hele koppel al in het schap en is het lekkere snoepzaad in de voerbak al helemaal op! Soms kan je ze er met moeite in krijgen zonder voer en nu hadden ze toch wel degelijk al het nodige voer gehad en zitten ze allemaal binnen. Ook nu vanmorgen een kleine 1,5 uur eerst bij huis laten trainen overigens.

Op naar les 3.

Terug