Laatste nieuws

Les 1 Losplaats 1

  • 4-6-2024

Les 1

Een dag later dan gepland stond vanmorgen toch de jonge duiven gepakt en weggebracht voor hun eerste trainingsvluchtje. Sommigen vinden dat spannend en dat vond ik in eerdere jaren ook. Tegenwoordig is dat al aardig rustiger gelukkig. In de wetenschap dat ze al meerdere keren een uurtje wegtrekken dan weet ik zelf wel dat ze vele malen verder geweest zijn dan losplaats 1.

Losplaats 1

Om maar even met de woorden van sportvriend Theo te spreken vanmorgen dus naar losplaats 1 oftewel voor mij Meulebosweg in Makkinga. En dat is zo rond de 3 kilometer hemelsbreed.

Het weer was goed, wel meer wolken dan blauw maar wat mij betreft geen centje pijn. Bij het loslaten maakten ze een drietal rondjes boven de auto om vervolgens richting Makkinga te vertrekken. De verkeerde kant uit natuurlijk maar ik zag ze in de verte bijdraaien richting Oosterwolde en daarna verdwenen ze voor mij uit zicht.

Thuiskomst

Bij mijn thuiskomst zag ik de koppel al hoog in de lucht boven het hok hangen. De helft kon ik snel naar beneden fluiten en de andere helft heeft er een kwartier langer over gedaan om binnen te geraken. 

Overigens vanmorgen de koppel ook al reeds een 1,5 uur buiten gehad en ook toen zijn ze een kleine drie kwartier uit mijn zicht geweest. Kortom les 1 zit er op, deze week nog maar een paar keer denk ik. De eerstvolgende keer gaat toch nog een keer Makkinga worden om vervolgens een stapje verder te maken.

Terug