Laatste nieuws

Duiven ingekorfd voor Bierges

  • 31-5-2024

Vitesse

Vanavond 20 duiven ingekorfd voor de vitesse vlucht vanaf Bierges, afstand voor mijn duiven bijna 278 kilometer. Lang gedacht en misschien ook wel een klein beetje gehoopt dat de vlucht afgelast zou gaan worden. Blijkbaar was dat niet noodzakelijk en ziet men kansen om de vitesseduiven te kunnen lossen op zaterdag of zondag. 

Gevolg is al weer wel een kleine volksverhuizing als het gaat om lossingsplaatsen. Zag al dat afdeling 8 en afdeling 9 naar andere plaatsen gaan dan oorspronkelijk gepland. Volgens mij gaat afdeling 9 nu ook naar Bierges, kon daar nog wel eens druk worden op de losplaats.

Overigens voor mij van elk geslacht 10 stuks onderweg naar België.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL22-520 uit Magnifiek welke een zoon van Olympic Hans is en de NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur. Alle drie staan eigenlijk de laatste paar weken al bovenaan en hebben me tot nog toe in positieve zin weten te verrassen.

Hopelijk weet één van hen tijdig het hok te bereiken om zo ook iets te betekenen voor het aangewezen kampioenschap.

Vereniging

In de vereniging door 18 leden totaal 489 duiven ingekorfd. Toch wel wat minder dan verwacht maar komt natuurlijk ook doordat het overnachtspel op de wagen gaat komende week.

Lossing

Komen ze wel los was de grote vraag vanavond. Dat zal een dubbeltje op zijn kant gaan worden zo was de gedachte van enkelen en ik kan mij daar wel bij aansluiten. Het is maar net wanneer de opklaringen België gaan bereiken en het is ook maar net de vraag hoe lang ze wachten. Mochten ze besluiten om noordelijker te gaan dan zal een lossing eerder in het verschiet liggen denk ik. En een vlucht van 160 kilometer is wat mij betreft ook prima.

Terug