Laatste nieuws

Geen dagfond komende weekend

  • 30-5-2024

Daag-Fond

Het kan verkeren zei Bredero. Nou dat kunnen we zo langzamerhand ook van toepassing verklaren op het weer in samenhang met onze duiven.

Vanmiddag de berichtgeving dat besloten is code Rood uit te vaardigen voor de dagfondvluchten van komend weekend. De vitesse vluchten gaan vooralsnog wel door, althans die kunnen wel ingekorfd worden zoals het nu nog is. Overigens ook dat zal denk ik afgelast moeten gaan worden om toch maar niet al te veel gesodemieter te krijgen.

Want is het niet zo dat als Friesland 250 kilometer inkorfd voor vitesse en Oost Brabant doet datzelfde dat we hier in Friesland met gemak een fondvlucht hadden kunnen hebben van 500 kilometer? 

Maar goed het is zoals het is en daar moeten we het vooralsnog mee doen. Voor mij geen probleem, korf toch niet in voor de dagfond maar er zijn gelukkig nog steeds leden die maar wat graag op de dagfond inkorven en die staan met lege handen.

Reacties

Ja die kwamen er al vrij snel. Heel uiteenlopend moet ik zeggen. Van heel netjes en begripvol tot bijna schofterig taalgebruik aan toe. Nou nou zo gek hoeft het toch ook weer niet.

Zag het zelf op Facebook ook voorbij komen en dan gaan de haren je toch wel recht overeind staan hoor. Bah, duivensport onwaardig. Eigenlijk een gele kaart zou ik zeggen. En twee keer geel is rood oftewel een vlucht uitsluiting of iets dergeijks.

Terug