Laatste nieuws

Onderweg naar Arlon

  • 24-5-2024

Twintig duiven

Vanavond 20 stuks in de mand gestoken voor de derde midfondvlucht van dit seizoen. Dit keer een gezamenlijke lossing voor de Grand Prix vlucht vanaf Arlon. Arlon betekent ruim 372 kilometer vliegen voor mijn duiven als ze de kortste weg kiezen tenminste.

Elf duivinnen en negen doffers moeten morgen maar proberen zo rap als mogelijk thuis te geraken. Morgen zeg ik wel maar dat is ook nu maar weer zeer de vraag. De voorspellingen zijn eigenlijk bar slecht met maar enkele procenten kans op een lossing. Oftewel het kon maar zo zondag worden. Lijkt bijna gewoonte te worden zo. Voor mij niet zo'n groot probleem maar voor de dagfondvliegers minder prettig denk ik. Maar goed het weer is baas en daar zullen we toch rekening mee moeten houden.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL22-520 uit Magnifiek welke een zoon van Olympic Hans is en de NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur. Alle drie staan eigenlijk de laatste paar weken al bovenaan en hebben me tot nog toe in positieve zin weten te verrassen.

Hopelijk weet één van hen tijdig het hok te bereiken om zo ook iets te betekenen voor het aangewezen kampioenschap.

Griffioen

In de vereniging door 20 leden 473 duiven ingekorfd. Het matige verloop van vorige week heeft nu zijn sporen een beetje nagelaten. Komt tevens bij dat de overnachters nu selectiever te werk gaan omdat die binnenkort ook los gaan met de eerste overnachtvlucht.

Trainen

De duiven voelden prima aan, het enige dat me tegenstaat is het feit dat de trainingen zeer pover waren afgelopen week. Het ritme lijkt een beetje gebroken te zijn. Wat het allemaal waard is en wat het gaat betekenen geen enkel idee maar het doet wel iets met het vertrouwen van het baasje.

Morgen (of zondag) maar vlug terug!!

Terug