Laatste nieuws

Nog maar een keer proberen, gelost om 11.45 uur

  • 19-5-2024

Rekkem

Zoals gisteren al gemeld blijken de duiven nu in Rekkem te staan. Dat is een enorm stuk westelijker in België en daar denken ze te kunnen lossen vandaag. 

Op zich is het een vreemde keuze wat mij betreft. De flexibiliteit is er niet als we te maken krijgen met een enorme oosten wind om dan wat oostelijker te gaan om zo dat enorme IJsselmeer te omzeilen maar als het weer het niet toe laat om te lossen in het oosten maar in het westen mogelijk wel dan rijden we toch maar naar het westen. Ach ja het kan verkeren schijnt Bredero gezegd te hebben.

Maar goed hopelijk dan toch een vlucht, helaas staan ze er samen met afdeling 10 dus dat zal nog wel een stress moment worden bij het lossen. Eerst afdeling 10 of eerst afdelingn 11 ik heb geen idee maar het maakt wel even verschil. Ik wens het geen van beiden eigenlijk toe en toch zal het gaan gebeuren.

Super

We waren tot nog toe overigens ook enorm verwend. Geen verliezen getuige de constante aantallen duiven die er de afgelopen vier tot vijf weken werden ingekorfd. Dat is overigens wel heel bijzonder en natuurlijk ook een enorm dikke pluim waard.

En er komt ook altijd een omslag in. Zou zo vandaag wel eens erg lastig kunnen worden. Buien zijn niet uitgesloten, een nacht extra mand (op zich niet erg denk ik), meerdere afdelingen op dezelfde losplaats en dan het belangrijkste nog hoe zit het met de storingen in de lucht.

Afdeling Oost Brabant weet inmiddels wat storingen en stevige buien en slechte zichten teweeg kunnen brengen. Die hebben een zeperd te pakken en dat is doodzonde. De uiteindelijke verliezen zullen hopelijk nog wel gaan meevallen maar het is niet de bedoeling van duivenvliegen volgens mij.

Wachten

Voorlopig wachten op een lossing. Gisteren hebben ze gelukkig alle geduld bewaard en ook hoop ook dat ze dat vandaag nog even doorzetten. Een lossing rond het middaguur kan ook nog prima, nooit forceren heb ik altijd in mijn achterhoofd.

Gelost

Gelukkig heeft dan eindelijk het startsein geklonken. Om 11.45 uur zijn ze gelost bij een variabele wind. Volgens mij bij lossing west noordwest en verderop in Nedeland noord tot noord oosten wind.

De lossing heeft gezamenlijk plaats gevonden met afdeling 10. Ik vind dat jammer maar wel heel begrijpelijk natuurlijk. Overigens voor ons hier in het hart van beide afdelingen zal het geen kwaad kunnen maar er zijn ook andere streken in de afdeling. 

Het belangrijkste is dat de lossingscommissie geduld heeft bewaard en samen met het IWB een voor nu zo goed mogelijke oplossing heeft gevonden. Hoe het allemaal uitpakt gaan we aan het einde van de middag zien.

Snelheid

Wat gaat de snelheid doen vandaag. Zal denk ik ergens tussen 1.250 mpm en 1.150 mpm gaan worden. Zou betekenen dat we tussen 16.00 uur en 16.30 uur zouden moeten klokken.

Het zal niet binnen een paar minuten gebeurd zijn. Des te meer mogelijkheden vandaag om te genieten van de aankomsten.

Toch zeker enkele minuten later dan gehoopt komt mijn eerste getekende NL21-205 "Magic Boy" aanzuisen om vervolgens gelijk op de plank te vallen en geklokt te worden om 16.12 uur. Snelheid van deze duif ruim 1.223 mpm. Het duurt vervolgens vier minuten voordat nummer twee zich aandient. Ook al met veel haast om binnen te komen, het is de dochter van "Magic Boy" namelijk NL23-227.

Het verdere verloop is bijzonder pover. Duiven hebben allemaal enorm veel haast om binnen te komen, dit keer zelfs drie duiven die niet eens geklokt werden maar zo recht vanuit de lucht in feite door de valgaten naar binnen zonder de antenne te raken dus. Op zich mooi om te zien zoveel doel als er op zat.

Maar het was dit keer meer een signaal van blij thuis te zijn en vooral gebruik te maken van de drinkpot. Allemachtig wat een dorst! Die hebben het onderweg niet eenvoudig gehad denk ik dan. 

Als ik de verhalen allemaal geloven mag dan zaten er ook enorm grote koppels in Zeeland en eveneens aan de andere kant van het IJsselmeer. Geen wonder met een lossingsplaats gelegen in het uiterste westen van België. Het wordt tijd om met die gekkigheid op te houden. Er is werkelijk niemand bij gebaat en zeker de duiven niet.

De overwinning gaat naar de buren. Dolf en Henrie van harte gefeliciteerd met de overwinning, fantastisch mooi werk!!

Helaas nog twee vacatures, een doffer en een duivin beiden jaarling.

Uitslag in de vereniging tegen 613 duiven:

11, 24, 31 enzovoort met totaal 11 van de 20 op de uitslag. Het mag allemaal wel wat onsjes meer zijn wat mij betreft.

Helaas nog twee strijders onderweg. In de vereniging ontbraken om 19.00 uur nog een kwart van de ingekorfde duiven en dat is toch wat te veel van het goede. Hopelijk komen ze morgen nog na.

Terug