Laatste nieuws

Nog maar een keer Momignies

  • 17-5-2024

Momignies opnieuw

We gaan nog maar een keer proberen om in Momignies te komen met onze duiven. Vorige week brak het de afdeling en ook de vervoerder lelijk bij de handen af door pech. Zulke dingen gebeuren gelukkig niet zo vaak dus ook maar als een incident afdoen en volle goede moed richting Zuid België. Voor mijn duiven een te vliegen afstand van rond de 361 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek.

Twintig duiven

Voor mij zijn twintig duiven onderweg. Elf duivinnen en negen doffers heb ik goed genoeg bevonden om de reis morgen met goed gevolg af te kunnen leggen. Ik moet zeggen dat ze er prima opstonden toen ik ze thuis in de mand deed. Daarentegen waren ze in het clubgebouw toch wel weer wat teruggevallen ook al vond ik het nog steeds acceptabel.

Er kon morgen nog wel eens een verrassing in de lucht hangen ook al moet ik daarbij wel opmerken dat het nog maar de vraag is of het morgen gaat lukken met de lossing. Wordt het zondag dan denk ik dat de factor geluk een behoorlijk stuk groter gaat worden maar dat geldt dan wel voor iedere ingekorfde duif. Immers de duiven zijn als het goed is ingekorfd voor één nacht mand en dat is toch wel wat anders dan twee nachten mand is mijn stellige mening. Overigens niet dat ik tegen twee nachten mand ben maar dan wel vooraf gepland.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL22-520 uit Magnifiek welke een zoon van Olympic Hans is en de NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur. Alle drie staan eigenlijk de laatste paar weken al bovenaan en hebben me tot nog toe in positieve zin weten te verrassen.

Hopelijk weet één van hen tijdig het hok te bereiken om zo ook iets te betekenen voor het aangewezen kampioenschap.

Vereniging

In de vereniging door 20 leden totaal 613 duiven ingekorfd. Nog een bijzonder mooi aantal waarbij een dikke pluim gaat in de richting van de inkorvers en degene die gezorgd hebben dat alle 25 verzendmanden weer keurig ingeladen werden. Het is zowaar een hele klus en zeker als we ook nog eens rekening houden met het feit dat de meesten al lang geen jeugdlid meer zijn.

Morgen maar vlug terug!!

Terug