Laatste nieuws

Pech, los om 9.30 uur. Erg mooie vlucht!

  • 11-5-2024

Panne

Tja ook dat kan gebeuren natuurlijk. Blijkt één van de trekkers van onze containers pech te hebben. Vandaag geen Momignies van 361 kilometer maar Duffel van 247 kilometer. Scheelt een kleine twee uren vliegen voor de duiven maar het is niet anders. Jammer dat wel, erg natuurlijk helemaal niet. Jammer van het bijna "gedram" bij het inkorven gisteravond met een container die om 18.15 uur voor de deur staat en het enorme gepush om toch maar vooral op tijd te komen in het clubgebouw omdat we het anders niet redden om op tijd klaar te zijn...... daar baal ik nu even het meeste van eigenlijk. Misschien weer een klein voordeeltje in de portemonnee van de liefhebbers door een lagere vrachtprijs. Maar helaas voor het overige weinig voordelen te bespeuren waarbij de "overmacht" ons te pakken heeft.

Nu blijkt dat de pech zich (gelukkig) al voordeed gisteravond in Friesland tijdens de ophaalroute. Blijft jammer dat er dan niet redelijk snel een truck met chauffeur voor handen is om te vervangen ook al valt dat ook nog niet mee om te regelen. Het is zoals het is!

Wachten

De berichtgeving is nu dat ze hopen in de loop van de morgen rond 9.30 uur te kunnen lossen. We moeten dus nog even geduld doen.

Lossing om 9.30 uur

De lossing gaat plaatsvinden om 9.30 uur. Het weer hier in Friesland knapt behoorlijk op dus ook elders zal het ook wel goed zijn. De wind is matig oost tot noord oost. Wat gaan de snelheden doen vandaag, kreeg het eeste appje hierover al om 6.15 uur vanmorgen toen ik nog op één oor lag!

Maar goed ik verwacht snelheden tussen de 1.200 mpm en 1.300 mpm. Misschien zelfs nog wel wat hoger ook. Klokken ergens tussen 12.35 uur en 12.55 uur denk ik.

Ondanks de pech dat we geen Momignies vliegen vandaag toch maar genieten van de aankomsten!

Dat wat genieten met de hoofdletter G!! Wat een mooie aankomsten en wat een doel! Het lijkt wel of ze de show steeds mooier weten op te voeren. Bam Bam Bam was het bijkans. Stond bij de vierde duif net in het hok en zag zowaar de valplank fibreren. Prachtig krijg ik zowaar kippenvel van.

Maar het was uiteindelijk een minuutje later dan ik, na wat herrekeningen als gevolg van de meldlijst, gehoopt en verwacht had toen zich vleugel aan vleugel de eerste twee duiven aandienden. Ze wisten ook vleugel aan vleugel op de plank te vallen en ook vleugel aan vleugel geklokt te worden. Exacte kloktijd van beide duiven 12.52.52 uur. En in dat geval is het de hoogst getekende van de lijst die als eerste geclasseerd zal worden. Het is daarom mijn derde getekende NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur van Meindert de Jong die bij mij als eerste op de uitslag te zien zal zijn. In dezelfde seconde dus nummer twee en dat is de NL23-986 rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp en het betreft een kleindochter van Luka Modric.

Vervolgens is het twee minuten wachten en meld de NL23-931 uit Bor x Ireen zich gevolgde door de tweede getekende NL20-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto kort op de vierde ook de eerste getekende NL21-205 "Magic Boy" in de klok.

Uiteindelijk is de overwinning afgetekend voor Jan & Symen Timmermans. Een prachtige vroege duif die de hele koppel zo'n beetje vijf minuten klop geeft. Een echte kopduif dus! Gefeliciteerd mannen!

Voor mij zelf zullen de plaatsen 4 en 5 gereserveerd worden en daar ben ik meer dan content mee!

Kijk en dan voel ik mij voor het inkorven altijd een klein beetje een coach. Ze krijgen iedere vrijdag middag een klein "preekje" van mij te horen tijdens het eten van het greepje snoepzaad dat ik in de voerbak doe. Dat helpt natuurlijk niet want die duiven begrijpen er toch geen snars van maar het voelt altijd wel goed voor mijzelf.

Zal u opsommen wat ik hun toegeworpen heb:

1. Zorg dat er minimaal twee duiven bij de eerste tien in de club geklokt worden.

2. Zorg ervoor dat twee van de drie eerst getekende duiven zich bij mijn vijf eersten melden.

3. Zorg ervoor dat jullie allemaal binnen niet al te lange tijd weer op appèl zijn.

4. Tot slot als het dan toch een beetje meezit, dan is een eerste in de vereniging wel heel prettig meegenomen.

Nou een kleine en snelle evaluatie leert mij dat de eerste drie doelen volledig zijn waargemaakt. Kortom een tevreden man!

Uitslag De Griffioen

Tegen 630 duiven in de vereniging werd het: 4,5,8,12,17,18 enzovoort met totaal 14 van de 20 op de uitslag. 

Terug