Laatste nieuws

Onderweg naar Momignies

  • 10-5-2024

Twintig stuks

Vanavond precies 20 stuks ingekorfd voor de eerste midfondvlucht van dit seizoen. Op het programma staat het zuid Belgische Momignies en dat is een afstand van rond de 361 kilometer naar de thuishokken in Donkerbroek.

Elf duivinnen en dus negen doffers moeten maar proberen de eer voor mij hoog te houden. Op zich hebben ze zich de afgelopen dagen van de goede kant laten zien qua training. Vooral de duivinnen maken er wel een waar spektakel van zo langzamerhand. De doffers is aardig gematigder maar dat zijn we al jaren van de heren gewend. Wat dat betreft kan een doffer nooit tegen een duivin op volgens mij. Het trainen van de doffes is meer vertier en geklapper maar dat van de duivinnen is à la Max Verstappen zullen we maar zeggen. Voor de goede orde, wat het allemaal waard is hè.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL22-520 uit Magnifiek welke een zoon van Olympic Hans is en de NL21-058 uit Mr. William x Fine Fleur.

Hopelijk weet één van hen tijdig het hok te bereiken om zo ook iets te betekenen voor het aangewezen kampioenschap.

Hoe staan ze er op?

Kreeg zoals gewoonlijk de vraag ook nu. Wel ik kan er kort over zijn, ik heb ze met een tevreden gevoel ingekorfd. Het was allemaal een klap beter dan vorige week althans. Maar nogmaals, voor wat het allemaal waard is!! Morgen zal de uitslag het juiste antwoord wel gaan geven.

Vereniging

In de verenigign door 20 leden totaal 630 duiven ingekorfd. Nog steeds mooie aantallen waarbij opgemerkt dat er tot op heden nog steeds twee overnachtspelers hun duiven inkorven en daardoor mede zorgen voor de grote aantallen.

Jakkeren

Het kon wel eens enorm aanpoten worden voor de vrachtwagens vannacht. Hopelijk komen ze op tijd op de plaats van bestemming. Het heeft in ieder geval niet gelegen aan het ophalen van de duiven want de container stond maar liefst drie kwartier eerder voor de deur. Eigenlijk kan dit niet natuurlijk want het betekent in ons geval dat de klok 18.15 uur aan gaf. Een tijdstip waarop de laatst inkorvende leden nog onderweg waren naar het clubgebouw. Het is mooi om op vrijdagavond de midfond in te korven maar dan zal de afstand daar ook naar moeten zijn. Oftewel geen 360 kilometer voor ons maar maximaal iets van 325 kilometer. Dit laatste komt dan weer niet goed uit voor de leden in onze afdeling met de kortste afstand dus hier is wel een puzzeltje te leggen. Ook de herindeling van de afdelingen zal hier een rol in moeten spelen is mijn mening.

Terug