Laatste nieuws

De midfond staat al weer op beginnen

  • 8-5-2024

Eerste midfond vlucht

Vrijdagavond is het inkorven voor de eerste midfondvlucht van dit seizoen. Op het programma staat Momignies in zuid België. Afstand voor mijn duiven bijna 361 kilometer. Op zich een prachtige afstand, hoop alleen dat er gelost kan worden. Volgens mij lossen de Belgen er ook namelijk en dat kan soms wel eens vervelend uitpakken als het gaat om tijdstip van lossen. We moeten maar rustig afwachten.

Frederiksoord

Vanmorgen met het koppeltje naar Frederiksoord geweest. Ach ze kennen het ritje wel zo langzamerhand maar het is meer voor het gevoel. Opvallend is toch wel dat ze prima naar huis komen, uiteraard zeer ruimschoots voor mij aan. Maar opvallend is ook wel dat ze bij lange na niet de snelheden halen die ze vorig jaar wel wisten te bereiken. Er zit ook zo maar vijf minuten verschil in en dat is tot nog toe iedere week het geval geweest.

Op de klok valt dan weer wel af te lezen dat ze volgens mij bijna hun poten breken om binnen te geraken. Enkele seconden en het volkje zit weer in het hok.

Pokken enting

Komende vrijdag zullen de jonge duiven geënt worden tegen pokken. Ik doe dat samen met de buurman en al sinds jaar en dag volgens de veerfollikel methode. Het is even een klusje maar de samenwerking is altijd als een geoliede machine en dan is het ook zo maar weer gedaan.

Mooie wind

Zoals het nu lijkt krijgen we wel een aardige wind voor zaterdag. Noord Oost tot oost is iets waar ik wel wat mee kan. Wel dient opgemerkt te worden dat scoren in groot verband uit den boze is. Wat ik dan wel weer mooi vind is dat de jongens van de mannen gescheiden worden, althans ik denk dat we daar wel rekening mee moeten gaan houden.

Training vanavond

De training van de duivinnen was vanavond fenomenaal. Zal wel aan het weer gelegen hebben maar ze hebben gewoon super getraind. Wat dat betreft geen zorgen, ook al weet ik inmiddels al heel erg lang dat ook hiervoor geldt, garantie tot aan de deur.

Terug