Laatste nieuws

Vluchtdag nummer drie gelost om 7.45 uur, prachtige vlucht!

  • 4-5-2024

Er zijn nog geen duiven gelost. Dat is de mededeling op de website van onze afdeling en daar moeten we het voorlopig mee doen. Helaas worden er geen verwachtingen uitgesproken. Heb al van meerdere afdelingen berichtjes binnen dat ze rond 8.00 uur gaan lossen dus ook wij zullen wel richting dat tijdstip gaan denk ik.

Overigens hoeven ze zich voor mij niet te haasten. Het is nog erg koud in de lucht en niet alleen in de lucht, de thermometer geeft hier nu 7,1 graden aan en daar mogen wat mij betreft eerst nog wel een handvol graden bij.

We gaan maar weer rustig in de wachtstand!

De wachtstand hoefde niet eens zo lang te duren. Om 7.45 uur is besloten om de deuren open te zetten en dat is bijzonder vroeg! Maar goed het weer lijkt goed en waarom dan wachten zullen ze gedacht hebben.

De wind is hoofdzakelijk zuid oost en matig van kracht tot nog toe. De windkracht zal in sterkte wel iets toenemen gedurende de dag maar dan zijn de duiven ook al zo'n beetje thuis is de verwachting.

Hoe hard gaan ze vandaag? Moeilijk in te schatten wederom, verwacht de snelsten rond de 1.600 mpm en dat moet dan volgens mij aan de kust zijn. Zal hier wel een verval van tegen de 150 mpm opleveren en dat zou dus betekenen snelheid rond de 1.450 mpm. Ik hou het vooralsnog op klokken tussen 10.30 uur en 10.45 uur. Maar wees allert! Het kan ook maar zo veel sneller gaan.

Of je ze nu in bloedforme hebt ingekorfd of juist andersom er zullen vast duiven thuiskomen vandaag. Geniet vooral van de aankomsten!

Dat was genieten met een hoofdletter G! Wat kwamen ze mooi vandaag en wat zaten ze toch allemachtig hoog! Een enkele keer een heel klein beetje gehinderd door een bovenhangende roofvogel maar voor de rest ook veel doel op de duiven en rap naar binnen!

Het was helaas een minuutje te laat voor een echt mooie kopduif, de buren hadden er inmiddels al vijf vrijwel gelijktijdig in het klokje, toen mijn tweede getekende NL20-520 zich meldde om 10.28 uur. Gelijk op de plank en geklokt. Snelheid 1.495,7 mpm. Een kleine minuut later is daar mijn derde getekende NL21-058. Vervolgens is het vier minuten wachten op de nummer drie en vier waarbij nummer vier mijn eerste getekende is NL21-205 "Magic Boy".

Rekening houdend met mijn toch wel behoorlijk getemperde verwachtingen mag ik toch zeker tot de tevreden melkers gerekend worden. Blij dat het behoorlijk netjes is afgelopen. Al helemaal als we kijken dat er toch ook hokken zijn waar het nogal even is wachten eer de prijsduiven in het klokje zitten.

En waar ik ook erg blij mee ben, het klepje is inmiddels weer dicht. De koppel weer compleet en dat geeft altijd een fijn gevoel.

Uitslag P.V. de Griffioen tegen 644 duiven: 13,14,28,29,36,45 enzovoort met totaal 14 van de 22 op de uitslag 1 op 4 gerekend. 

Het mag zeker nog wel een onsje meer zijn maar kan er voor nu prima mee leven.

Terug