Laatste nieuws

Duiven gelost om 11.00 uur in Luyksgestel, draak van een vlucht!

  • 27-4-2024

Luyksgestel

Als je aan Luyksgestel denkt dan denk ik aan André van de Wiel. De bevlogen melker en spreekstalmeester die op vele huldigingen present is om de winnaars in het zonnetje te zetten. Hij kan dat ook als geen ander! Daarom maar even contact met André gelegd en hem gevraagd om een paar foto's te maken voor mijn website.

Vanmorgen vroeg de eerste reeds binnen en daaruit blijkt dat onze containers keurig staan opgesteld op de volgens André uitermate ruime losplaats. Bij deze bedankt André! Ik vind het altijd leuk om actuele foto's te kunnen plaatsen.

Het uitzicht vanuit de container is trouwens uitstekend! Geen obstakels te bekennen en dit blijkt aan beide kanten van de container zo te zijn volgens André.

Nog wachten

Er zijn nog geen duiven gelost zo valt te lezen op de website van de afdeling. Gelukkig maar schoot nog even door mijn hoofd. Vroeg lossen ben ik zeker een voorstander van maar dan wel in de zomermaanden. Nu in het voorjaar en ook in het najaar heb ik liever maar een paar uurtjes geduld. Loopt de temperatuur ook wat op zowel voor duif als liefhebber.

Lossing

De lossing heeft plaatsgevonden om 11.00 uur. Het was even wachten maar het startsein heeft dus inmiddels geklonken. Kan mij overigens prima vinden in dit tijdstip. Dat vroege lossen bij luchttemperaturen van rond de 5 graden hoeft voor mij. Maar goed wat gaan de snelheden doen vandaag. 

Ik durf het echt niet te zeggen. Mijn gevoel zegt dat we aan de zuidoost kant een kleine 200 meter te kort gaan komen ten opzichte van de winnende duiven. Of dat ook daadwerkelijk gaat uitkomen moeten we natuulijk afwachten. Het is denk ik ook weer niet zo dat ze naar huis toe blazen. De wind is matig maar de lucht lijkt eerder "vies" te zijn dan goed. Een grijze masse is het waar heel soms een wel heel waterig zonnetje doorheen probeerd te prikken. Dit laatste wil overigens tot nog toe niet lukken.

Klokken ergens tussen 13.00 uur en 13.30 uur houd ik eerst maar aan.

En of het nu zuidoosten wind is of zuidwesten wind is, één ding blijft als een paal boven water en dat is dat we moeten proberen te genieten van de aankomsten. Uit de aankomsten is veelal niet af te lezen of we nu vroeg of laat zitten en of er snel of juist langzaam gevlogen is. We gaan in ieder geval proberen er ééntje tussen de top 10 van het Samenspel te prutsen, dat zal nog een hele grote opgave worden zoals ik er nu tegen aan kijk.

Wat een bizar slecht verloop van deze vlucht. Veel te laat en zeiknat meldt de eerste duif zich hoog aan de hemel vanuit het noordwesten. De klok piept om 13.31 uur en het is de eerstegetekende NL21-205 "Magic Boy" die als eerste afdrukt. Een kleine vier minuten later gevolgd door nummer 2 en 3. 

Daar waar ik de hoop uitsprak om er mogelijk eentje bij de eerste 10 in het samenspel te prutsen, lukt het vandaag bij lange na niet om eentje bij de eerste 10 in de vereniging te prutsen.

Gelukkig vallen ze uiteindelijk met grote tussenpozen wel door en ontbreken er op dit moment nog twee stuks.

Update 17.11 uur het klepje is inmiddels dicht. Het stel is weer compleet en daarvan kan ik alleen maar zeggen dat het mij meer dan 100% meevalt. Geen schade op een toch, voor mij, wel zeer slecht verlopen vlucht.

De uitslag in P.V. de Griffioen tegen 592 duiven: 27,41,42,50 enzovoort met totaal 12 van de 24 op de uitslag. 

Kan er een prachtig verhaal van maken maar natuurlijk dik ontevreden over het verloop en de uitslag van deze vlucht.  Klein licht puntje is het feit dat ik nog weg kom met 50% prijs.

Groot lichtpunt voor de vereniging vind ik toch wel dat alle deelnemende leden aan deze vlucht ook daadwerkelijk op de uitslag staan. Daar kan ik als clubmannetje toch echt van genieten! De overwinning is naar Jannes Kootstra in Bakkeveen gegaan. Een dikke proficiat Jannes!

Hier maar weer poetsen voor volgende week!

 

Terug