Laatste nieuws

Onderweg naar Luyksgestel

  • 26-4-2024

Ingekorfd

Vanavond 24 duiven ingekorfd voor de tweede vitesse vlucht vanaf Luyksgestel, afstand voor mijn duiven 203,8 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek.

Totaal 12 duivinnen en 12 doffers moeten maar proberen om dusdanig goed te navigeren dat ze in ieder geval ten oosten van het IJsselmeer blijven. De snelheid van vliegen zal niet het meeste uitmaken morgen met de verwachte zuid oosten tot oosten wind. Geen probleem dan maar proberen in de top van de vereniging te finishen en hopelijk een duif bij de eerste tien van het Samenspel te "prutsen".

Gisteren nog één jaarling (reserve) doffer afgehaakt met vleugelproblemen. Nog fluitend thuisgekomen vanaf Frederiksoord maar 's avonds niet meer kunnen trainen en de hele tijd op het huis gezeten. Uitgeschakeld voor het leven is dan meestal het geval. Een geluk bij een ongeluk is dan weer wel dat het een doffer betreft zonder vaste woon en verblijfplaats op het hok, oftewel hij had geen broedbak tot zijn beschikking.

Aangewezen

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", De NL22-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp de de NL23-225 "Iede". 

Hopelijk weten twee van hen de klok op tijd in werking te zetten en zich daarmee te classeren op de uitslag.

Mooi

Hoe staan ze er op Henk, bijna wekelijks deze vraag zo ook nu. Wel wat mij betreft staan ze er goed op, nog geen forme maar wel meer dan ok. We gaan zien of het wat het allemaal waard is morgen.

Vereniging

In de vereniging door 20 leden totaal 592 duiven ingekorfd. Al weer een behoorlijk aantal duiven minder dan vorige week veroorzaakt doordat een paar leden besloten om niet in te korven.

Morgen los?

Heb deze vraag van één collega liefhebber gehad vanavond. Heb er zelf ook nog wel bij stil gestaan maar ik denk toch wel dat ze gelost kunnen worden morgen. Overigens is het niet volledig stabiel en als het tegenzit is het ook zo maar middag voordat ze los komen. Maar zoals ik er nu tegen aan kijk moeten we ze juist voor de middag thuis hebben lijkt mij.

Slecht idee

Wat we nu mogelijk gaan meemaken kon niemand natuurlijk in de wintermaanden weten. Maar lossen op de tweede vitesse vlucht recht onder het IJsselmeer kon nog wel eens een dingetje worden. Toen ik een aantal jaren geleden nog duivenkoerier was kon ik richting Den Oever en Den Helder om er ook zo maar een stuk of 10 tot 15 verdwaalde duiven op te halen. Dat risico zit er voor morgen ook zeker wel in. Het is maar net hoe het kwartje valt. Één ding weet ik zeker ik haal ze volgende week niet als koerier op, die tijd is geweest.

Wat dat betreft een bijzonder ongelukkig idee om zoveel westelijker te gaan vliegen. Kwestie van iets te makkelijk denken eigenlijk. 

Terug