Laatste nieuws

The Day after met mooie referentie

  • 21-4-2024

Mooie dag

Ja en dan word je zondagmorgen wakker en schijnt het zonnetje al volop. Wel nog bijzonder fris maar toch stralend weer. Waarom nu niet een dag eerder denk ik dan altijd maar. Nu hebben we gelukkig nog een prima verlopen vlucht mogen beleven op de zaterdag maar de talrijke buien heeft natuurlijk links of rechtsom invloed gehad op de uitslag. Voor wie en waar weet ik echt niet maar dat het zo is staat wel vast.

Kreeg al berichten dat er rond Zwolle hevige regenbuien gaande waren waar de duiven uit Friesland doorheen ploeterden. Respect voor de duiven dat dan weer wel.

Maar zoals al eerder geschreven, west in de wind valt uiteindelijk altijd mee. Ik heb dan ook zeker niet het idee dat er duiven achter gebleven zijn. Hier kon het klepje dicht om 16.15 uur en dat voelt altijd wel goed mag ik wel zeggen.

Dochter Ireen

Bij Hans & Evert Jan Eijerkamp vloog een dochter uit de samenkweek van Bor x Ireen gisteren een mooie vroege prijs in hun vlieggebied. Het was de eerste duif van het hok H. & E.J. Eijerkamp en werd zelfs nog 1 seconde voor een drietal van het hok Lotte Eijerkamp geklokt maar dus verslagen door de overvlucht zullen we maar zeggen. Het werd een mooie 5e plaats in vlieggebied Zuid Oost van afdeling 8 GOU tegen 5.484 duiven.

Maar hoe het ook is, toch mooi dat een duif uit onze samenkweek het ook in Brummen goed heeft gedaan. Nu maar hopen op een mooi vervolg.

Onderstaande de foto van de betreffende duif met de naam Alva. Hier bij mij op het hok zit er een volle zuster van, gekweekt één ronde eerder volgens mij.

Vlucht nummer twee

De tweede vlucht zal vervlogen worden vanaf Bergeijk. Hopelijk lopen de temperaturen wat op zodat de duiven langzaam richting een gewenste forme kunnen toegroeien. Want ook al trainen ze nog zo goed, eten ze nog zo goed, is de mest prima.......van echte forme is zeer zeker nog geen sprake.

Morgen naar de duivendokter

Morgen ga ik weer met een mand vol duiven richting Wezep om een bezoekje te brengen aan Nanne Wolff. Ik doe dit zeer frequent en dat geeft mij een goed gevoel. Weten of alles goed zit en er geen sprake is van luchtweg problemen danwel geel of iets dergelijks. Ik verwacht geen gekke dingen maar de vinger aan de pols houden kan nooit kwaad.

Terug