Laatste nieuws

De eerste vitesse vlucht op het menu

  • 19-4-2024

Boxmeer

Vanavond voor de eerste officiële vlucht van dit seizoen duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf Boxmeer, 151 kilometer naar de thuishokken in Donkerbroek. Vorige week alle duiven weer terug op het honk dus deze ook vanavond weer in de mand gedaan. Betekent 12 duivinnen en 13 doffers welke maar moeten gaan proberen zo snel als mogelijk thuis te geraken.

Geen makkie

Op voorhand denk ik dat het geen makkie wordt voor de duiven. Konden we vorige week nog in het zonnetje de duiven opwachten dat kon morgen wel eens anders worden. De dikke jas aan en de kraag op gaat het worden denk ik. Misschien moeten we ook nog wel eens schuilen voor een klein buitje.

Forme

Over de forme van de duiven maak ik mijn geen enkele zorgen. Het is heel simpel, bij mij hier absoluut geen sprake van forme en ik denk dat je een straffe speler bent mocht er al wel sprake van forme zijn. De conditie is wel goed, de gezondheid volgens mij ook wel.

Het trainen vond ik wat minder uitbundig afgelopen week. Wat dat betreft zet ik mijn geld op de duiven van de buren. Die hebben het beter gedaan bij de trainingen dan die van mij. Staat wel tegenover dat ik ook als geen ander weet dat het niet zoveel zegt. Soms trainen ze als de brandweer en zijn ze er gewoon niet en soms trainen ze bijna niet bij wijze van spreken en pak je het complete podium. Hiermee de druk maar mooi bij Dolf en Henrie neergelegd. Kunnen er ook beter mee omgaan dan mijn persoontje schat ik in!

Voeren

De afgelopen dagen volop gevoerd overigens. Ik wil toch niet graag dat ze na één vlucht al in hun hemd komen te staan. De kou, kopwind, mogelijk regen zal het nodige vragen van onze beestjes. Daarom maar veel energie er in gestopt. Voor een vitesse spelers als ik toch wel veel te royaal denk ik maar toch heb ik er een goed gevoel bij. Dus hier geen "schraal" voer en ook niet "schraal" gevoerd, de goede lezer begrijpt mij wel.

Aangewezen

Op het moment dat ik deze woorden wegtik, bedenk ik gelijk maar mijn drie aangewezen duiven. Als eerste getekende de NL21-205 "Magic Boy", de tweede getekende NL22-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp en als derde getekende de NL20-713 "Magic Girl". 

Het feit dat ik ze nu ter plaatse uit de mouw heb geschud toont wel aan dat ik nog geen echte favorieten heb. Mede daarom ook maar wat op de "oude" garde gegokt.

Kopwind

Cadeau krijgen ze het morgen niet lijkt mij. Vooropgesteld het is maar 151 kilometer maar de wind zal een vieze frisse kopwind worden. De regenmuts zal ook nog wel eens opmoeten en dat maakt het allemaal niet eenvoudiger voor onze atleten. Ik doe het niet heel vaak maar denk dat ik ze maar verwelkom in een verwarmd hok. Wel staat de klep natuurlijk open dus veel warmte zal er ook niet binnen blijven. Ik redeneer altijd maar zo, toen ik in mijn jonge jaren me helemaal gek had laten maken op het voetbalveld door mijn keeperstrainer, soms in de modder en regen en ook wel kou, vond ik het altijd maar wat fijn dat er een warme douche op mij wachtte. Een beetje verwennen mag best wel volgens mij, ook al gaat meestal na een tweetal uren de verwarmingsplaat wel weer uit.

Vereninging

Het waren vanavond een paar drukke uren in het clubgebouw. Maar liefst 712 duiven werden er door 22 liefhebbers ingekorfd. Een zeer mooi aantal welke we ook in jaren niet hebben gehad mag ik wel zeggen. Volgens mij behoren we daarmee tot de top 5 van onze afdeling als het gaat om het aantal ingekorfde duiven. Nu maar proberen om ook in de top 5 van de uitslag te geraken. Dat zal nog wel een lastige opgave worden daar ik de kopduiven eigenlijk wel in de polder verwacht morgen, of het moet al een stevige noord westen wind gaan worden dan kunnen we een poging wagen.

Twee nachten mand?

Ja en dan kunnen we nog zoveel bespiegelingen vooraf doen, het is natuurlijk nog maar de vraag of ze morgen kunnen lossen. Ik schat het zelf in op 60/40 in het voordeel van de zaterdag. Maar het hoeft ook maar een beetje tegen te zitten en we hebben gelijk de eerste zondagvlucht al weer te pakken. Ik hou me meestal maar vast dat ze tegenwoordig het weer wel heel erg slecht kunnen voorspellen dus wie weet zit het een keer mee. Overigens op zich niks tegen een zondag lossing als het op de zaterdag niet kan, laat dat helder zijn. Dierenwelzijn voorop!

Morgen (of anders zondag) maar vlug terug!

Terug