Laatste nieuws

April al weer door de midden

  • 15-4-2024

April

April is traditiegegrouw de start van ons nieuwe duivenseizoen. In het verleden wel meerdere keren getracht om dit nog wat later te laten beginnen maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen. En dat later beginnen heeft dan ook met name te maken met het feit om veel liefhebbers wat meer gelegenheid te geven om hun duiven voor te bereiden op de eerste vluchten. Ook zou het mogelijk iets gemakkelijker zijn met betrekking tot de roofvogels. Het lijkt overigens steeds gekker te worden met die roofvogels. Als ik dat allemaal bij elkaar optel wat mij ter ore komt dan is dat een mooie schadepost zo langzamerhand.

Regen

Vandaag zo'n dag dat je zeker in de avond totaal niets kunt aanvangen met de duiven. Geen trainingen want de regen komt met bakken uit de lucht. Nu zijn het geen watjes en kunnen ze wel tegen regen maar het zet denk ik geen zoden aan de dijk om ze de extreme nattigheid in te sturen en al helemaal niet als ze daar ook nog eens een uur in moeten vliegen. Vervolgens kletsnet dat koude nacht in. Niet doen zou ik zeggen.

Erg is het natuurlijk niet, laat ze maar een keer een dag zitten zal ze ook nog wel goed doen ook misschien. Wat dat betreft moet ik daarbij altijd denken aan uitspraken van Harm Vredeveld. De man geeft aan dat het soms beter is om ze een keer een training over te laten slaan dan ze iedere dag maar de lucht in de sturen. Zeker als het verloop van de afgelopen vlucht ook niet zo vlotjes was.

Afgelopen zaterdag

De trainingsvlucht van afgelopen zaterdag vanaf Duiven is prima verlopen. De omstandigheden waren ook uitstekend eigenlijk en verliezen vielen er niet te bespeuren volgens mij.

Zelf wel behoorlijk tevreden met hoe ze afkwamen. Vier duiven in de top tien van de vereniging met daarbij ook nog eens de hoofdvogel. Opvallend genoeg bij de eerste vier duiven drie doffers. Daarna was het de beurt aan de duivinnen want de twaalf volgende duiven waren allemaal duivinnen. Daarmee kon het duivinnenklepje dicht zelfs.

Jammer dat het maar niet mogelijk blijkt te zijn om van een groepslossing een correcte uitslag te maken. De coördinaten, lostijden en kloktijden zijn allemaal correct te zien op Compuclub maar de afstanden (ondanks de juiste coördinaten) en dus ook de snelheden kloppen van geen meter. Toch wel jammer als je mooie vroege duiven weet te klokken. De deelname was ook nog eens behoorlijk groot dus een mooie graadmeter over het verloop en de prestaties.

Schema

Ben al weer in de weer met het inkorfschema van komende vrijdag. Het is een erfenis van het corona tijdperk dat ze bij ons nog steeds willen handhaven. Heeft zijn voor en zijn tegen en ik mag wel zeggen dat het mij steeds meer tegen begint te staan. Het is nogal een puzzel om aan de wensen tegemoet te kunnen komen van de inkorvende leden. Het voelt ook helemaal niet goed dat ik mijn duiven telkens als één van de eersten in de mand moet laten gaan, ik zou veel liever een uurtje later willen eigenlijk. Maar daar staat tegenover dat ik ze niet een uurtje in mijn auto wil laten staan en al helemaal geen uurtje in het clubgebouw waar het nogal een mooie drukke boel is. Ja en zo zijn er dan ook weer leden die regelmatig als nummer laatst de mand in gaan, voelt voor mij als "planner" ook helemaal niet goed. 

Maar goed de leden hebben beslist en we gaan het dit jaar maar weer uitvoeren. Volgend jaar maar weer eens op de oude toer. Inkorven op volgorde van binnenkomst!

Regenmeter

De regemeter zoals te zien op de foto bij dit stukje tekst laat 11 milimeter zien. Dat is gevallen na 12.30 uur vanmiddag. Ik vind het wel weer genoeg voorlopig.

Terug