Laatste nieuws

Zaterdag de 13e......., prima vlucht

  • 13-4-2024

Dertien

Ja en dan staan we weer voor de eerste klokvlucht. Nog wel ééntje om des keizers baard dus totaal onbelangrijk maar hopelijk kunnen we wel genieten van de aankomsten vandaag.

Alhoewel......de 13e april, 13 doffers ingekorfd, gelukkig nog wel aangevuld met 12 duivinnen. Ach ik ben niet bijgelovig hoor, h e l e m a a l niet.........

Gelost om 9.00 uur

Inmiddels is wel bekend dat de duiven in Duiven gelost worden om 9.00 uur. De wind is zeer matig nu nog en komt uit zuidwestelijke richting volgens mij. Ze zullen er wel een snel loopje van maken.

Alles staat inmiddels gereed, hokken uitgezogen met de stofzuiger,  dus laat maar komen.

Wat wordt de snelheid Henk zag ik al voorbij komen in mijn appjes. Die waren er vroeg bij mag ik wel zeggen, vast slecht geslapen! 

Maar goed snelheid altijd wel lastig. Kijk ik naar vorige week dan denk dat zal toch niet weer gebeuren. Toen snelheden van ruim boven de 2.000 mpm. Ik hou het vandaag maar op rond de 1.600 mpm tot 1.700 mpm.

Dat zou betekenen klokken tussen 10.08 uur en 10.15 uur hier bij mij. Maar hou ze in de gaten want het kan tegenwoordig steeds rapper.

En ja dan toch mijn paradepaardje er maar weer tegenaan gooien. Beste mensen, geniet van de aankomsten het is vaak zo ontzettend mooi en daar doen we het met zijn allen toch wel een beetje voor volgens mij.

Vanuit het noorden (!) erg hoog meld zich de eerste duif. Hij heeft nogal wat rondjes nodig om te landen en daardoor helaas vele seconden verspeeld maar uiteindelijk geklokt om 10.09 uur en dat betekent een snelheid van 1.680 mpm. Het is mijn jaarling doffer NL23-225 "Iede" die als eerste aftikt.

Een drie kwart minuut later gevolgd door een koppeltje van vier duiven welke er dan weer wel in knallen. Veel duiven te ver gevlogen vandaag en dat is wel jammer maar voor het overige een prima vlucht.

In de vereniging, samenspel E1 en rayon Frisia Oost lijkt het een overwinning te worden. Ach het is maar om des keizers baard dus hecht er nog niet al te veel waarde aan. Maar voor "Iede" toch weer een mooie overwinning er bij op zijn cv. En die eeste pannenkoeken zijn dan wel voor de kinder maar ze smaken heerlijk hoor!

Uitslag P.V. de Griffioen tegen 519 duiven: 1,6,7,8,13,20 enzovoort met totaal 12 van de 25 op de uitslag. 

Helaas kloppen de uitslagen op compuclub totaal niet. Maar hier was het ook een eerste in Samenspel E1 en in rayon Frisia Oost. Jammer dat als er sprake is van groepslossingen geen correcte uitslagen gemaakt kunnen worden blijkbaar, en dat in deze tijden van automatiseren!

Terug