Laatste nieuws

Ze zitten in de container

  • 12-4-2024

Op reis

Vanavond dus 25 duiven ingekorfd voor de tweede trainingsvlucht van de afdeling. Vorige week ook een trainingsvlucht maar deze heb ik laten schieten. 

Twaalf duivinnen en dertien doffers mogen proberen om zaterdag de weg naar huis weer heelhuids terug te vinden. Heb ze vanmiddag nog even toegesproken en in tegenstelling tot "normale" speeches van mij was de kern dit keer toch doe maar "piano piano" maar zorg wel binnen de normen thuis te geraken. Volgende week zal dat verhaaltje wel anders zijn......

In de club door 19 leden totaal 644 duiven ingekorfd, 519 duiven hiervan staan in wedstrijdverband en de overige duiven zijn dus eigenlijk invliegduiven. Hopelijk kunnen we er zaterdagavond een mooie uitslag van maken.

De aangewezen duiven

Ik heb ze aangewezen in mijn klokje, wetende dat het echt helemaal nergens om gaat, maar ik zie ook dat maar als een oefening voor mijzelf.

De eerste getekende is de NL22-520 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto beiden rechtstreeks Eijerkamp.

De tweede getekende is de NL21-205 "Magic Boy" een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp en betreft een testduif van 2021. Overigens was deze meneer vorig seizoen nog beste midfond duif van rayon Frisia Oost.

De derde getekende is de NL21-208 "Bonte Eijerkamp" eveneens een testjong van 2021 rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Ben benieuwd of ik het een beetje goed gezien heb al.

Live vlucht

Morgen is, als de techniek mij niet in de steek laat, de vlucht live te volgen via deze website. Onder het kopje live vlucht ziet u de aankomsten van mijn duiven tevens voorzien met een heuse stamboom daar bij. Is wel een mooi stukje techniek eigenlijk en normaal gesproken super actueel. Binnen 5 tellen na constateren staan ze al op de website namelijk.

Terug