Laatste nieuws

Les twee ook achter de rug

  • 2-4-2024

Frederiksoord

Vandaag de oude duiven maar weer in de mand en een ritje naar Frederiksoord gemaakt. Door de lucht is dit een afstand van 23 kilometer. Ondanks dat het matig weer was en het onderweg ook niet bepaald beter werd, de ruitenwisser zelfs enkele malen aan gehad, toch maar besloten om ze in Frederiksoord de vrijheid te geven.

Als eerste de doffers en twee minuten later de duivinnen. Zoals gezegd het was zeker niet optimaal maar had wel het vertrouwen in een goede afloop uiteraard.

Verloop

En als je dan denkt het kan wel eens een aantal minuten langer gaan duren dan normaal voordat ze thuis zijn ben je toch wel verbaasd dat halverwege mijn thuisreis de mobiel al begon te trillen met allemaal aankomsten van de duiven. De duivinnen voorop! Twee minuten later gelost en twee minuten eerder thuis dan de doffers. Maar het fijne is wel dat alles thuis is en bijna alles ook geklokt is. Het fijne is ook dat ze behoorlijk naar binnen stormen gekeken naar de kloktijden althans, de laatste doffer heeft er of een paar minuten langer over gedaan of heeft bij de jonge duiven op de spoetnik om zitten te rotzooien. Ik denk dat laatste want ook bij de dagelijkse trainingen wil hij dat nog wel eens doen. 

Bij de duivinnen zijn er altijd een aantal die niet worden geklokt. Dat kan ook bijna niet want ze vallen werkelijk over elkaar heen als ze thuiskomen en met zijn allen op de plank vallen. Heb dat daags bij huis ook wel eens getest als ze van een training naar binnen mogen. Klok aan en zie daar een twee tot drietal worden niet geklokt maar zitten al wel binnen. Zal met een vlucht gelukkig niet gebeuren alles in één keer op de plank!

Trainingsvlucht afdeling

De komende trainingsvlucht van de afdeling nu zaterdag laat ik graag aan mij voorbij gaan. Ben al niet zo van die vluchten en dan al helemaal niet veertien dagen voor de eerste officiële start. Ik breng ze liever zelf een keertje vaker weg als dat kan en als het niet kan is het ook goed. Oude duiven die alles al meegemaakt hebben hoeven echt niet zo vaak de mand in aan het begin van het seizoen. De tweede trainingsvlucht zal ik wel meedoen ook al is het alleen maar om de systemen te kunnen testen. Vooral ook in de vereniging bedoel ik dan.

Trainen bij huis

Het trainen bij huis gaat als een malle. Veel te gek eigenlijk maar ik schreef het al vaker kan ze moeilijk aan een touw vasthouden. Samen met die van de buren wordt er stevig aan getrokken kan ik wel zeggen. Op dit moment vliegen ze nagenoeg iedere dag een uur en dan roep ik ze naar binnen. En dat naar binnen roepen is toch wel weer een feestje aan het worden. Met zijn twaalven in één keer op het kleine plankje van 60 bij 40 centimeter, een genot om te zien.

Jonge duiven

De jongen zijn nu al bijna veertien dagen iedere dag buiten geweest. Vandaag een dagje vrijaf, gisteren bij de buren de havik op visite gehad met fatale afloop helaas. Dus vandaag maar even niet naar buiten met dat jonge spul. Ze vliegen ook nog niet om de deur en dan vind ik het wel extra riskant om ze een halve dag buiten te hebben. Morgen of anders overmorgen maar weer eens proberen. Blijf er graag buiten bij staan maar om dat nu vier uren lang te doen is een wel heel grote opgave.

Terug