Laatste nieuws

Eerste trainingsvlucht oude duiven achter de rug

  • 30-3-2024

Lapvlucht vanaf Boyl

Gisteren (29 maart) mooi weer, alle reden om de oude duiven in de mand te stoppen voor hun eerste lapvluchtje. Eerst de doffers gepakt en met 13 stuks naar Boyl gereden. Door de lucht 12 kilometer. Mooie luchten, prima zichten, redelijke themperatuur. Kortom ze moeten het maar doen. Bij thuiskomst zat alles in de broedbak bij de duivinnen. De aankomsten had ik reeds op mijn mobiel binnen gekregen. Weet ik ook dat dat onderdeel van de techniek weer werkt!

Vervolgens de duivinnen gepakt en wederom naar Boyl en daar gelost. Ook de dames waren voor mij thuis ware het niet dat ze er twee minuten langer over hebben gedaan dan de doffers. Les één zit er op en de koppel nog steeds compleet.

Laatste jongen gespeend

Gisteren eveneens de laatste 14 jonge duiven gespeend. Het jonge duivenhok zit nu vol. Totaal 42 stuks en dat zijn er eigenlijk een handvol te veel maar goed het is even niet anders. Ze staan me tot nog toe allemaal prima aan. Zullen vanzelf enkele af gaan vallen lijkt mij. Tevens de jongen de gehele week iedere dag buiten gehad. Kortom ze zijn nu vijf keer buiten geweest. Lopen vrij goed binnen ook als er gefloten wordt dus dat loopt tot nog toe ook wel los.

Vliegprogramma bekend

Eindelijk weten we wat we gaan vliegen. Wat een commotie is dat toch geweest. Nogmaals zeer beschamend allemaal en wat hebben we zitten slapen. Dit hadden we het afdelingsbestuur nooit en te nimmer mogen aandoen. En al helemaal niet op basis van informatie die de bewuste vereniging niet eens in handen had mogen hebben. In één woord triest!

Maar goed Weert wordt Bergeijk en Heusden-Zolder wordt Duffel en dat is het wel zo'n beetje. De gezamenlijke vluchten met afdeling 10 blijven in takt en dat kan natuurlijk nu ook niet anders. Immers daar lagen al afspraken over. Denk ook dat deze wijziging geen lang leven is beschoren, teveel haken en ogen zullen we maar zeggen.

En als het dan toch zo is dat de verenigingen uit de polder anders wensen te vliegen dan is misschien het moment daar om bij de herindeling van de afdelingen elkaar eens heel diep in de ogen te kijken. Mogelijk liggen er wel hele fijne oplossingen in het verschiet waarbij de mannen en vrouwen in de polders ook hun mooie vluchten kunnen krijgen met de gewenste afstanden en vlieglijnen.

Verenigingswerk

Vandaag eigenlijk de hele dag bezig geweest met het laatste verenigingswerk. Het informatie boekje volledig bijgewerkt, de vliegprogramma's geladen in Autokon. Nog een paar klokjes gereed gemaakt en gezorgd dat de nieuwste versies van Autokon en Winver zijn gedownload. Laten we maar beginnen.

Terug