Laatste nieuws

Duiven geënt tegen pokken

  • 23-3-2024

Pokkenwerk

Gisteren (22 maart) samen met de buurman de oude duiven geënt tegen pokken. We doen dit nog altijd volgens de veerfollikel methode oftewel met het gebruikelijke kwastje. Ook alle duiven voorzien van een luizendruppel  (U200) zodat we weer een stapje dichterbij de seizoensopening zijn zullen we maar zeggen.

Jonge duiven

De jonge duiven doen het tot nog toe goed. Ik lig er iedere dag een klein uurtje bij in het hok en daar worden ze in ieder geval niet "wilder" van. Altijd mooi om hun gedragingen te volgen, ook mooi om te zien dat sommige duiven iedere dag een stukje brutaler worden en boven op mij kruipen. Ach het moet niet, en ik wil het ook zeker niet overdrijven, maar het is wel mooi om zo met de beestjes om te gaan.

Nog een dikke week en dan kan de tweede ronde van de kwekers ook bijgezet worden en dan is het jonge duiven hokje weer vol.

De laatste bon

Mijn laatste geschonken bon voor dit jaar staat op www.duiven.net. Deze is geschonken aan de Friese Fondclub en loopt tot 22.00 uur vanavond (23 maart). Het betreft de laatste koop in de rij en het betreft een bon goed voor een laat jong uit de vliegers dit jaar.

Klusmorgen vereniging

Vanmorgen met een tiental leden werkzaamheden verricht in ons mooie clubgebouw in Oosterwolde. De ramen zijn gewassen, de berging is opgeruimd en aangeveegd. Terrein achter het gebouw gemaaid en opgeruimd en alle 52 verzendmanden zijn met de hoge drukreiniger schoon gespoten en nadien ontsmet. Kortom we zijn er al weer bijna klaar voor. Haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt!

Vliegprogramma

Helaas nog steeds geen vliegprogramma bekend. Eigenlijk een beetje beschamend waar we als ledenvergadering van de afdeling, aangezwengeld door onze vrienden uit het Heerenveense, ons bestuur mee hebben opgezadeld. Op social media ook diverse opmerkingen tegengekomen waarvan ik denk wat zijn er toch veel met een ongelooflijk slechte dossierkennis. Opmerkingen die teruggaan in een tijd waarvan inmiddels al lang weer andere besluitvorming heeft plaatsgevonden. Beschamend!!!

Hopelijk kan de afdeling snel een programma presenteren zodat iedereen weet waar we aan toe zijn. En vervolgens volgend jaar het gehele verhaal maar weer snel terugdraaien en eventueel opnieuw ten uitvoer brengen maar dan wel op een correcte wijze. Ik durf bijna niet te zeggen dat ik bij de bewuste vergadering aanwezig was.......foi!

Terug