Laatste nieuws

Verkoop in Jubbega, ouderwets gezellig!

  • 16-3-2024

Verkoop jonge duiven Jubbega

De tijd gaat al weer snel! Zaten we vandaag al weer met zijn allen in het mooie verenigingsgebouw van P.V. de Gevleugelde Vrienden te Jubbega. Inmiddels is het al bijna een traditie dat daar halverwege maart een jaarlijkse verkoop wordt georganiseerd van jonge duiven. Zijn allemaal duiven welke ook fysiek aanwezig zijn en waarmee eventueel ook nog gevlogen kan worden. Duiven afkomstig van liefhebbers uit het gehele land overigens!

Ook vandaag weer volop drukte en een prachtig lot met duiven. Voor een ieder wat wils zou ik zeggen. Veilingmeester Jannes Mulder uit Steenwijk wist er wel raad mee en in een mooi thempo bracht hij alle 41 jonge duiven aan de man.

De opbrengst voor mijn beide jonkies was wederom voor mij boven verwachting dus zeker geen klagen.

Mannen van De Gevleugelde Vriende wederom dank voor de fijne en goed georganiseerde middag. Veel succes met de komende vluchten dit jaar!

Dagje  vrij af

De oude duiven een dagje vrijaf gegeven met betrekking tot de training. Kan ook geen kwaad denk ik, het thempo waarin nu al getraind wordt gaat mij soms gek genoeg. Vleugelblessures zijn ook zo maar opgelopen. Morgen maar weer even de vleugels strekken.

Roofvogels

Wat zijn er toch velen die last hebben van de kromsnavel zo kon ik vandaag horen tijdens de verkoop. Vooral de Havik en de Sperwer kunnen er momenteel wat van is wat ik zo om mij heen hoor. Veel duiven vallen momenteel ten prooi aan deze rovers. Wordt wel eens tijd dat er wat meer balans komt in één en ander. Wat ook opvalt is dat het ook met regelmaat de betere duiven zijn die ten prooi vallen. In vroegere jaren werd nog wel eens gedacht dat ze de zwakkere exemplaren er tussen uit wisten te vissen maar daar is heden ten dage zeker geen sprake meer van.

Terug