Laatste nieuws

Jongen gespeend inclusief testjongen Eijerkamp

  • 11-3-2024

Brummen

Vanmorgen voor de 872e keer (geen idee hoor hoe vaak) het ritje gemaakt naar Brummen. Kan het stukje zo langzamerhand bijna rijden met de ogen dicht volgens mij. Deed ik er in het 130 kilometer per uur tijdperk exact 1 uur en 30 minuten over, tegenwoordig in het 100 kilometer per uur tijdperk ben ik toch 1 uur en bijna 45 minuten kwijt om op de plaats van bestemming te geraken.

Totaal 10 testjongen mogen ophalen. Ze zaten al mooi op mij te wachten en ik ben ook nu weer blij verrast over de kwaliteit van de jonkies (in de hand bedoel ik daarmee). De kwaliteit in de stambomen is ook super maar daar ben ik al lang niet meer zo verrast over natuurlijk. Het bulkt daar in Brummen van de kwaliteit kan je wel zeggen.

Nu maar hopen dat er een paar toppertjes bij zitten. Bij de tien stuks ook twee uit Ireen, dit keer gekoppeld tegen Herby, en beide ook bijzonder fijne jongen. Ook nog eens vier kleinkinderen van Ireen. De ene keer gekoppeld aan New Euro en de andere keer aan de Magic Euro. Ook voor deze duiven geldt prachtig mooi.

Gespeend

Bij thuiskomst de eigen jongen ook gelijk gespeend zodat die gelijktijdig met de Eijerkampen in het jonge duiven hok konden. Allemaal al laten enten tegen Paramixo (Rota), een drup tegen de luis en voorzien van een herkenningsringetje zodat ze straks eenvoudig en snel opvallen mochten ze een keer bij de buren in het hok belanden of andersom.

Op weduwschap

De oude duiven zitten dus vanaf vanavond op weduwschap. Of ik moet eigenlijk zeggen vanaf morgen. Ze waren namelijk al een weekje gescheiden en ik heb ze juist vanavond gezamenlijk laten trainen zodat ze elkaar in ieder geval wel lief blijven vinden. De komende weken gaan we de trainingen intensiveren en dan is het maar zo richting vliegseizoen.

Vlieglijnen

Inmiddels nogal wat reacties gehad. Of we in Friesland een beetje doorgedraaid zijn en andere woorden van die strekking (zijn jullie knettergek geworden in Friesland??). Nou ja daar is gelukkig geen sprake van. Het is natuurlijk wel zo dat het een bizar ongelukkige timing is om zoiets aan de orde te stellen een paar weken voor het seizoen. Ik heb afgelopen zaterdag de NPO ledenraad via de livestream gevolgd. Ik moet zeggen onze voorzitter heeft daar al zijn uiterste best gedaan om één en ander voor het voetlicht te brengen. Ik moet ook zeggen dat de NPO secretaris a.i. overigens ook bijzonder duidelijk was in zijn antwoorden. En als we dat in ogenschouw nemen dan zit het westelijker vliegen er voorlopig nog niet in.

Overigens ik denk ook dat de zuid lijn voor onze afdeling het meest voor de hand ligt. Ik zeg daarmee niet per defenitie of het de beste vlieglijn is, daar  zou onderzoek naar gedaan moeten worden om dat volledig helder te krijgen. Of we moeten in de toekomst de kruislossingen weer toejuichen maar dat lijkt mij nogal een dingetje. Gerekend vanuit het midden van onze provincie Friesland dan komt je toch uit op de richtingen naar Maastricht, Tongeren, Heusden-Zolder, Arlon en verder als we tenminste de zuidlijn hanteren.

Maar goed we gaan afwachten wat het ons gaat brengen. Moet wel zeggen dat ik het de indieners van het voorstel behoorlijk kwalijk neem dat ze dit juist nu in stemming hebben laten brengen. De timing is namelijk hopeloos zo is mijn mening. Dit neemt niet weg dat ik zeker van mening ben dat ze met dergelijke voorstellen mogen komen, laat dat duidelijk zijn. Gelukkig werkt de democratie zo en gelukkig kan één ieder daar zijn wensen en belangen kenbaar maken.

Terug