Laatste nieuws

Duiven hebben eerste rondjes weer gedraaid

  • 27-2-2024

Naar buiten

Vanmiddag de oude duiven maar weer eens naar buiten gelaten. Ze wilden er maar wat graag uit maar daar stond tegenover dat ze er allemaal niet weer wat graag in wilden.

Kom je in het hok dan word je bijna aangevlogen zo'n zin hebben ze in eten en dat is ook logisch met grote jongen in het nest maar als je ze dan naar een dik half uur naar binnen wil roepen dan gaan ze liever op het dak van het huis zitten. Het zijn gewoon bijzondere wezens die duiven.

Maar goed ze zijn de lucht weer in geweest en vanaf nu gaan we proberen dat met regelmaat weer op te pakken. Ik zie daar meestal wel tegenop en dat heeft maar één oorzaak, de kromsnavel! We ontkomen er niet meer aan maar toch zie ik hem liever niet verschijnen in de omgeving van mijn hok.

Dag één zit er op zullen we maar zeggen en de koppel is nog compleet.

Duivensport is weer hot?

Krabbelen we wat uit een dal? Soms denk ik hoe is het mogelijk, aandacht voor de sport en op sommige plaatsen ook nog aanwas van nieuwe leden en ook zeker jongere leden. Kijk de duivensport is natuurlijk niet meer zoals het jaren geleden was. Dat zal ook nooit weer terugkomen in ons land lijkt mij. Maar daar staat tegenover dat de duivensport ook altijd zal blijven bestaan, dat kan bijna niet mis. 

De ongelijkheid in de sport is groot en dat is ook nooit anders geweest. Het wordt alleen wel steeds duidelijker en dat is soms wel eens lastig.Iets bedenken om dat allemaal wat gelijk te trekken is nog niet zo eenvoudig.

Ben benieuwd wat de komende jaren zal gaan brengen. Een samensmelting van de afdelingen zal trouwens in eerste instantie nog wel wat leden gaan kosten. We hebben dat eerder meegemaakt per slot van rekening. Extreem zal het niet zijn maar toch ieder liet dat afhaakt is er één teveel natuurlijk.

Samenwerking met afdeling 10

De beide noordelijke afdelingen werken al op veel fronten samen. Zo nu en dan zien we een bericht voorbij komen dat er weer gezamenlijke afspraken zijn gemaakt. Wat mij betreft in sommige gevallen nogal voorbarig maar goed de besturen hebben toestemming gekregen om de samenwerking te zoeken dus dan mogen we ook niet klagen. Ze gaan per slot van rekening niet buiten hun boekje om.

Op voorhand vind ik het nu al jammer dat er geen eigen feestavond meer is. Deze zal in 2024 gezamenlijk worden georganiseerd met afdeling 10 zoals het nu lijkt. Erg jammer wat mij betreft. Het voelt voor mij een beetje als vooruitlopen op iets waarvan we nu nog niet eens weten of het allemaal door kan gaan. Gezamenlijk vervoer, gezamenlijk lossen ja dat zijn zaken die nog redelijk eenvoudig kunnen zonder daar de autonomie van de afdeling aan te tasten. Ik moet er maar niet te lang bij stilstaan en vooralsnog vooral proberen te blijven genieten van de aankomsten tijdens de vluchten. Komt tijd komt raad.

Terug